Volledig scherm
Drie weken na het duel in de competitie zullen Irene 58 (oranje shirts) en Oosterhout elkaar in de districtsbeker opnieuw tegenkomen. © Pix4Profs / Joris Knapen

Bekerloting levert fraaie affiches op in tweede ronde: Etten-Leurse en ‘Oosterhoutse’ derby

districtsbekerWoensdagavond verrichte de KNVB de loting van de tweede ronde van de districtsbeker. Nog 32 West-Brabantse amateurteams maken – net als de overige 96 overgebleven teams – kans op de eindzege en de vier felbegeerde tickets voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De tweede ronde wordt tussen zaterdag 16 en dinsdag 19 november afgewerkt.

Gesta moest met minstens drie doelpunten verschil winnen van medevierdeklasser SAB, maar won ‘slechts’ met 5-4. Daardoor ging derdeklasser VVR als nummer 128 de kokers van de loting in.

128 teams, verspreid over het gehele district Zuid 1, kennen sinds woensdagavond hun tegenstander in de volgende ronde van de districtsbeker. Zo ook Baronie zon., Halsteren zon. en Moerse Boys. De drie hoofdklassers mochten de groepsfase overslaan en kwalificeerden zich automatisch voor de tweede ronde. Derdedivisionist Dongen doet mee aan de landelijke TOTO KNVB Beker en vaardigde daardoor haar belofte-elftal af. Het belofteteam strandde echter in de groepsfase.

Moerse Boys, dat vorig seizoen in de tweede ronde strandde, gaat op bezoek bij kersvers tweedeklasser Roosendaal. De selectie van Halsteren zon. stapt de bus in voor een uitduel in het Zeeuws-Vlaamse St. Jansteen tegen STEEN. Baronie ontvangt op dezelfde zondagmiddag tweedeklasser Kruisland.

Volledig scherm
Moerse Boys (oranje shirts) en Roosendaal ontmoeten elkaar voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 toen beide clubs in de eerste klasse speelden. Moerse Boys speelt inmiddels in de hoofdklasse, terwijl Roosendaal na twee degradaties promoveerde naar de tweede klasse. © Alexander Vingerhoeds / het foto

Naast Baronie zon., Halsteren zon. en Moerse Boys wisten nog 29 West-Brabantse amateurteams zich te plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker. De groepsfases leverden enkele stunts van formaat op.

Blikvangers in de tweede ronde van de districtsbeker, die tussen zaterdag 16 en dinsdag 19 november zullen worden afgewerkt, zijn de derby’s van Etten-Leur en de gemeente Oosterhout. DSE (Etten) en Unitas’30 (Leur), vorig seizoen respectievelijk kampioen van de vierde en tweede klasse, treffen elkaar in Etten. In Den Hout zullen derdeklasser Irene’58 en tweedeklasser TSC strijden om een plek in de derde ronde.

Programma tweede ronde districtsbeker (enkel West-Brabantse teams):

Zaterdag 16 november 2019 14:30 uur:

Halsteren zat. – FC Dauwendaele

Kogelvangers – AWSH 2

Klundert – Dubbeldam

Tholense Boys – Kloetinge

Zwaluwe Prinsenland

Zondag 17 november 2019 14:30 uur:

Rijen The White Boys

BavelZundert

Baronie zon.Kruisland

JEKAGastel

Neerlandia’31Gilze

SchijfGroen-Wit

STEEN – Halsteren zon.

Nieuw Borgvliet Victoria’03

Oosterhout zon. – IFC zon.

TSV Gudok – VVR

Irene’58TSC

DSEUnitas’30

Roosendaal Moerse Boys

Dinsdag 19 november 2019 20:00 uur:

Hulsterloo – Cluzona

ONI Baronie zat.