Volledig scherm
Erwin de Nijs © Camile Schelstraete

Bekerafgang voor Halsteren: weer uitgeschakeld door Sliedrecht

districtsbekerHet bekeravontuur van Halsteren eindigde dinsdagavond onverwacht bij zaterdageersteklasser Sliedrecht. De formatie van Erwin de Nijs werd op een keiharde manier uit het toernooi geknikkerd: 4-1. Twee jaar geleden werd Halsteren op eigen veld ook al uitgeschakeld door die ploeg: 2-5. 

In de vijfde minuut kondigde de ondergang zich al aan, met een raak afstandsschot van Marciano Simonis: 1-0. Halverwege de eerste helft rondde Danny van Laarhoven een aanval over diverse schijven koelbloedig af: 2-0. In het zicht van de rust kwam de dramatische 3-0 achterstand op het bord, met Coen van der Waal als schutter. Alle hoop op een achtervolging in de tweede helft werd al snel de bodem ingeslagen. Vijf minuten na de hervatting tekende Dennis Verhoef voor de alles beslissende 4-0. Daarvoor had Sliedrecht ook al de paal geraakt. 

Pas in de slotfase wist Nishant Jagernath voor het op volle oorlogssterkte aan de aftrap verschenen Halsteren tegen te scoren: 4-1. Volgens Erwin de Nijs had zijn team een lesje in effectiviteit gehad. ,,Die jongens schieten voor rust drie keer op goal en telkens ligt-ie in het netje.’' Aan een gebrek aan scherpte lag het niet, vond De Nijs. ,,Maar natuurlijk is het een schande om van een eersteklasser te verliezen. We hebben onvoldoende gebracht om de tegenstander stuk te spelen. We hadden meer balbezit, genoeg mogelijkheden, maar we benutten niks.’’

  1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
    amateurvoetbal

    Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

    Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.