Grote vreugde bij de spelers van Be Ready als kort na rust eerst de gelijkmaker, en vervolgens de 2-1 valt. De spelers vieren de voorsprong met het publiek, ondanks de regen massaal langs de kant.
Volledig scherm
Grote vreugde bij de spelers van Be Ready als kort na rust eerst de gelijkmaker, en vervolgens de 2-1 valt. De spelers vieren de voorsprong met het publiek, ondanks de regen massaal langs de kant. © Pix4Profs / Johan Wouters

Be Ready zorgt voor vuurwerk ondanks vuurwerkverbod, 16-jarige debutant helpt Chaam

zondag 4CBe Ready had een vuurwerkverbod voor de derby tegen Dussense Boys afgekondigd. De spelers hielden zich niet aan dit verbod en leverden het spreekwoordelijke vuurwerk op het veld. Be Ready won in een levendig duel de derby van Dussense Boys met 4-2. Doelpuntenmachine Robin van den Noort kon nog geen volledige wedstrijd spelen, maar was met twee doelpunten toch al weer goed op dreef. RFC verloor, waardoor de koppositie naar Be Ready ging.

Be Ready - Dussense Boys 4-2 (0-1) - 13. Andre Segeren 0-1, 49. Tim van Dam 1-1, 49. Robin van den Noort 2-1, 57. Harry Sassen, 2-2, 60. Robin van den Noort 3-2, 90. Stephan Huysman 4-2.
Tot aan de rust kon Dussense Boys relatief makkelijk weerstand bieden aan Be Ready. Na de thee liet Be Ready meteen zien wie er het meeste aanspraak op de overwinning wilde maken. Willem Schelle, die zijn 250e wedstrijd speelde stuurde zijn medespelers aan richting het doel van Dussense Boys. Toen eerst Tim van Dam en vervolgens Robin van den Noort de achterstand ombogen in een 2-1-voorsprong ontplofte de “twaalfde man”, die zich massaal achter het doel van Wesley van Biesen had geposteerd. In de 55ste minuut kreeg Dussense Boys een nieuwe tegenvaller te verwerken. Bart van Dongen kreeg na een charge op doelman Korebrits meteen rood. Even later had toch Harry Sassen de gelijkmaker in het netje liggen, 2-2. Een vrije trap van Robin van den Noort leidde de definitieve nederlaag in. 

Blauw Wit’81 - RFC 5-0 (3-0) - 1-0 Bas Jansen, 2-0 Remco Boerema, 3-0 Nick Jansen, 4-0 Bart van Laarhoven, 5-0 Frank van Beek.
Evenals vorige week scoorde Blauw Wit ‘81 vijf maal. Ook RFC had gen antwoord op de dadendrang van het team van Joey Verhoeven uit De Moer.

Chaam - Raamsdonk 4-0 (1-0) - 1-0 Thijmen Roovers, 2-0 Martijn van de Broek, 3-0 Lars van Raak, 4-0 Bas Goos.
De 16-jarige Bas Goos maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Chaam en bekroonde dit met een treffer. ,,Na de rust hebben we goed doorgedrukt”, gaf Chaam-trainer Jeroen Polman aan.

DIA - SC Hoge Vucht 2-1 (1-0) - 1-0 Amine el Kaddouri, 2-0 Kjell Hellemons, 2-1 Rivelino Resort.
Ondanks dat Hoge Vucht twee maal de paal trof, ging de volle winst naar de thuisploeg. ,,Ik ben tevreden met de drie punten, zeker gezien onze noodzakelijke wijzigingen in de opstelling”, zei DIA-trainer Martijn Malinka.

Terheijden - Berkdijk 3-0 (2-0) - 1-0 Jason Joosen, 2-0 Riemer Dijkstra, 3-0 Guus ten Dolle.
,,Het was vooral eenrichtingsverkeer, maar het lukte ons niet om verder afstand te nemen, waardoor Berkdijk hoop kon blijven houden. Dit was een zakelijke overwinning”, gaf Terheijden-trainer Fred Vrolijk aan.

VCW - Right Oh 2-0 (1-0) - 1-0 Joris van Duijnhoven, 2-0 Kelvin Koppelaar.
,,Right Oh begon sterk, maar na tien minuten spelen zijn we niet meer in de problemen gekomen. De 2-0 was een knap uitgespeelde aanval. Wij hebben een dikverdiende overwinning behaald”, oordeelde VCW-trainer Arjan Kwaaitaal

WDS’19 - Boeimeer 4-0 (0-0) - 1-0 Bayram Avci, 2-0 Koen van Kleef, 3-0 Ricky Staneke, 4-0 Abdul Avci.
,,Dit was een slechte wedstrijd. We hebben geprobeerd er de druk op te houden. Na de 2-0 was de weerstand gebroken bij Boeimeer”, aldus WDS’19-trainer Gijs Smulders.

Zondag 4D: Were Di - Viola 5-2 (0-2) - 0-1 en 0-2 Remco Meeuwis, 1-2 en 2-2 Jaap van Meel, 3-2 Joep Kuijpers, 4-2 Daan van Oudheusden, 5-2 Joep Kuijpers. 
In zondag 4D verloor Viola ondanks een 0-2-voorsprong bij rust.