Volledig scherm
De vrouwen van Bavel tegen Ajax hier de Bredase Dijkstra in duel met Pleun van Ginneken © Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Bavel verliest ruim van Ajax, maar beleeft ‘gaafste wedstrijd ooit’

De 0-13-nederlaag, daar maalde niemand bij Bavel echt om. De bekerwedstrijd tegen Ajax was voor hen een ‘once in a lifetime’-ervaring.

Of ze een nederlaag met deze cijfers verwacht hadden? Zowel Bavel-keepster Ivanka Puik als trainer Mark van Gils wilde eigenlijk niet te lang stilstaan bij de dertien tegendoelpunten. ,,Ach, je hoopt altijd op minder natuurlijk”, zei de doelvrouw. Om daarna zichtbaar genietend verder te praten over die ongelooflijke middag die ze zojuist had beleefd. ,,Zoveel publiek, Ajax dat met zijn eerste team speelt en zelf een paar lekkere reddingen kunnen verrichten. Hier doe je het allemaal voor.”

Volledig scherm
Eshly Bakker in duel met Sophie Fijneman © Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Zondag stond vooral in het teken van genieten voor hoofdklasser Bavel. Genieten van de unieke ambiance, met een kleine 1.000 toeschouwers langs het veld. Genieten van het spelen tegen een topclub. En genieten van het strijden met topspeelsters. ,,Dit is het gaafste ooit”, jubelde Puik. ,,Ik heb nog nooit zo’n gave wedstrijd gespeeld.”

Twintig minuten hield Bavel het met meer geluk dan wijsheid vol tegen de Godendochters. Paal en lat stonden al een doelpunt in de weg, maar een foutieve terugspeelbal van Amber van Boxel, die zich afgelopen week in deze krant nog outte als Ajax-fan, leidde de openingsgoal van spits Ellen Jansen in. Een razendsnelle hattrick volgde.

Daarna was het prijsschieten voor de Amsterdammers. Bavel deed zijn best, maar dat was uiteraard niet goed genoeg. Er werd gerust met 0-7. Na rust hield Bavel opnieuw zo’n twintig minuten de ‘nul’, maar toen Ajax eenmaal los was, vielen er opnieuw zes tegentreffers.

Puik kon zich er niet al te druk over maken. ,,Ik hoop dat ze nog een biertje blijven drinken in de kantine”, besloot ze lachend.

Volledig scherm
© Pix4Profs/ Gino van Outheusden