Volledig scherm
Bavel versus DSE © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Bavel en DSE komen niet tot scoren in hoofdklassederby

vrouwenvoetbalVeel kansen, geen doelpunten. De vrouwen van Bavel en DSE kwamen niet tot scoren in de hoofdklasse B. De een tevreden met een remise, de ander balend van ‘twee verloren punten’.

Bavel - DSE 0-0.
Het was een weerzien tussen de twee ploegen in de hoofdklasse, na een jaar afwezigheid van de ploeg uit Etten-Leur. Op een goed gevuld sportpark zagen de toeschouwers vele mogelijkheden, die omgezet konden worden tot goals. Vooral de thuisploeg zag enkele grote kansen toch naast het doel verdwijnen.

De vrouwen uit Etten-Leur zijn dus weer terug op hoofdklasseniveau, en doen het met een derde plaats goed. Zondag liep het zichtbaar minder, volgens coach Peter Baan had het gemis van Colinda van de Steen daarmee te maken. De spits nam een groot deel van de tot nu toe gemaakte doelpunten voor haar rekening. ,,Ik ben tevreden met een punt”, oordeelde Baan na afloop van de wedstrijd.

De hoofdklasser met het groene shirt staat door dit gelijkspel nog steeds drie punten onder de streekgenoot, zevende in de hoofdklasse B. Volgens Bavel-trainer Mark van Gils zit het zijn ploeg ook niet mee. Telkens net niet, analyseert hij. ,,We maakten goede keuzes, en speelden eigenlijk ook goed voetbal. Natuurlijk heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen, dit seizoen. Uiteindelijk kan je ook niet anders dan concluderen dat wij vandaag twee punten hebben verloren.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.