Volledig scherm
Bavel (groene shirts) is niet langer hekkensluiter in de hoofdklasse. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Bavel dankzij eerste punt niet langer hekkensluiter, ook DSE knokt zich naar punt

vrouwenvoetbalDe naam Bavel kan uit het rijtje Seolto, Viola en PCP zaterdag worden geschrapt. De drie mannenteams hadden net als de vrouwen van Bavel tot zondagmiddag nog geen punten gepakt. Bavel steeg door het gelijkspel tegen Fortuna'54 naar de elfde (voorlaatste) plaats, ten koste van SC Buitenveldert.

Bavel - Fortuna’54 1-1 (1-1) 1-0 Manousch Michielsen, 1-1 Fortuna'54.
Bavel-trainer Mark van Gils was opgelucht en blij. “We hebben ons vandaag van de laatste plaats geknokt”, was hij verheugd. “In de eerste helft was het wat onrustig, maar in de tweede helft kregen we meer grip.” Tien minuten voor tijd stopte Ivanka Puik nog een strafschop namens de thuisploeg.

DSE - FC Eindhoven A.V. (2) 2-2 (0-1) 0-1 Rosa van Wershoven, 0-2 Bo Paulussen, 1-2 Colinda van der Steen, 2-2 Hebe Delcroix
DSE-trainer Peter Baan zag een enerverende pot. “DSE werd verrast door het systeem van FC Eindhoven”, zei Baan. “Onze keepster was nog bezig met de muur toen FC Eindhoven een vrije trap binnenschoot. Na de 0-2 moesten we komen en dat hebben we ook gedaan. Een sterke tweede helft leverde uiteindelijk een verdiend punt op.”

EERSTE KLASSE D

SSS’18 - OVV’67 2-5 (1-1) 1-1 Laura Stulpens, 1-2 Femke Bol, 1-3 en 2-4 Wendy de Meulmeester, 2-5 Rebecca Bliekendaal.
OVV'67-trainer Patrick van Biezen zei dat de eerste helft gelijk op ging. “In de tweede helft hebben we hun geen ruimte meer gegeven. We hebben hard gewerkt voor uiteindelijk een mooie teamprestatie. “

  1. Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    In de laatste reguliere speelronde voor de winterstop zorgde het gure herfstweer voor de nodige afgelastingen in zaterdag 3B. Koploper Halsteren week uit naar het kunstgras waar het runner-up Klundert versloeg. De voorsprong op de concurrenten (die weliswaar minder wedstrijden speelde) nam daardoor toe. Internos kende geen genade voor de zeven overgebleven spelers van Dosko en scoorde zes keer in twintig minuten.