Volledig scherm
Chafik Boushaba (Groen Wit) © Pix4Profs-Ron Magielse

Bavel alleen aan kop dankzij Groen Wit, Virtus afgedroogd na rust

zondag 3BBavel is alleen lijstaanvoerder na een 1-2- zege bij Oosterhout. Gudok, tot zondag medekoploper, verloor twee punten bij Groen Wit. Irene’58 pakte een verdienstelijk punt bij Emma SC. Be Ready drukte UVV verder in de zorgen door in Ulvenhout met 1-2 te winnen.

Oosterhout - Bavel 1-2 (0-0) 1-0 Dennis van Munster, 1-1 Niek Akkermans, 1-2 Luuk Oomen.
“Alleen aan kop, mooi", was de blije reactie van Bavel-trainer Coen Rijppaert. De trainer zag Oosterhout als een goede ploeg, waar pas een kwartier voor tijd afstand van werd genomen. “Na de 1-2 kregen we wat kansen op meer, maar dan zou de uitslag geflatteerd zijn geweest.” Oosterhout-trainer Richard van Gils sprak van een moeilijke fase waarin zijn ploeg verkeerde. “We knokten keihard. Bavel was niet beter, maar we mochten best wat gelukkiger zijn in het benutten van de kansen. Terecht kwamen we op 1-0, een voorsprong die we te snel weer uit handen gaven.”

Groen Wit - TSV Gudok 0-0.
Gescoord werd er niet in Breda. De beste kansen waren voor een sterker Groen Wit, dat naliet om Gudok meer pijn te doen. De bezoekers eindigden met tien man na een tweede gele kaart voor Brian Verheem. 

UVV'40 - Be Ready 1-2 (0-0) 0-1 Kevin van Gool, 0-2 Bas van den Noort, 1-2 Bart de Koning. 
Duur verlies voor UVV'40, dat na de 0-2 alleen de aansluitingstreffer kon maken. Met alleen RCD en ZIGO onder zich is de positie van UVV'40 op de ranglijst netelig. Be Ready klom naar een met Oosterhout gedeelde zevende plaats.

Emma - Irene’58 2-2 (1-2) 0-1 en 0-2 Merijn Martens, 1-2 en 2-2 Michel van Pelt.
“Jammer, dat we de zege na die 0-2 voorsprong niet binnenhaalden. De kansen waren er, “zei Irene- trainer Paul van Dijk. Toch voelde het gelijke spel lekker voor de ploeg, vond Van Dijk. “We kunnen hier verder mee, putten er vertrouwen uit .” Irene staat negende op de ranglijst.

Virtus - Dubbeldam 0-5 (0-0) 0-1 Kevin Bosman, 0-2 Mika Gutierrez Oliva, 0-3 Stan van Pelt, 0-4 Gutierrez Oliva, 0-5 Tim van den Enden.
Niets lukte bij Virtus, thuis tegen Dubbeldam. Veelzeggend was dat spits Sebastian Stoop, die tot zondag zes keer scoorde in zes wedstrijden, al na een uur werd gewisseld. De boomlange aanvalsleider kreeg geen enkele aanvoer en speelde een verloren wedstrijd. Bij zijn wissel stond het al 0-2, de twee treffers vielen vlak na rust. In het slot vielen ook nog de 0-3, 0-4 en 0-5. 

Gilze was vrij.