Unitas-Baronie
Volledig scherm
Unitas-Baronie © Richard van Hoek Fotografie

Baronie zit in een dip en raakt koppositie kwijt, Halsteren haalt uit

hoofdklasse BBaronie is de koppositie kwijt. De Bredanaars gingen onderuit bij Unitas (3-0) en leden zo de tweede opeenvolgende nederlaag. Groene Ster is de nieuwe koploper. Halsteren haalde uit op bezoek bij De Meern (1-6).

Baronie zit in een dip. Vier wedstrijden op rij werd er al niet gewonnen. De koppositie is afgestaan aan Groene Ster, dat won van Nuenen. Ook Gemert is de ploeg van Jurriaan van Poelje voorbij na een benauwde 2-3-zege. Ook Halsteren en Unitas doen nu mee in de titelstrijd. 

Unitas kwam in eigen huis na 26 minuten op voorsprong tegen Baronie, vlak voor rust werd het 2-0. In de tweede helft voerde Baronie de druk op, maar in het slot was het Unitas dat scoorde. 

Halsteren

De Bredase hoofdklasser voelt de hete adem van Halsteren in de nek. De ploeg van Ruud Pennings won met 1-6 bij De Meern. De Meern stond al na vijf minuten met tien man, nadat de doelman rood kreeg vanwege hands buiten het zestienmetergebied. De daaropvolgende vrije trap werd door Giovanni Moerland binnen geschoten. Op slag van rust maakte Robert Braber er 0-2 van. Coach Pennings was halverwege niet ontevreden. ,,We deden er alles aan om het tempo hoog te houden. Het begon allemaal met snel druk zetten.’’

In de tweede helft ging het hard met doelpunten van Fouad Idabdelhay (2), Jeroen Beerendonk en wederom Moerland. Doelman Arien Pietersma kon zijn doel niet schoon houden. De Meern maakte er nog één. Ellas Meijer maakte als invaller zijn rentree, na lang blessureleed. Pennings was blij met de ruime overwinning. ,,We scoren de laatste weken een leuke moyenne. Het wordt spannend bovenin.’’

Groene Ster won van Nuenen, Gemert van RKAVV.