Volledig scherm
Jorik Mijnhijmer viert de 2-0 © Pix4Profs | Joris Knapen

Baronie verslaat Unitas in topper, Braber op dreef bij zegevierend Halsteren

zondag hoofdklasse bBaronie heeft drie punten overgehouden aan de topper tegen Unitas en blijft daardoor koploper Gemert achtervolgen. Halsteren blijft ook aansluiting vinden: de ploeg was thuis veel te sterk voor De Meern: 4-1. 

Baronie stond thuis tegen Unitas Gorinchem voor een eerste test in een serie van drie topwedstrijden in december. De Bredase formatie van Jurriaan van Poelje slaagde met vlag en wimpel. De Baronnen gaven geen kans weg, speelden een puike wedstrijd en wonnen dik verdiend met 2-0, na 0-0 bij rust. De twee goals van Baronie vielen in de tweede helft. 

Voorin was Nizar Mekkaoui negentig minuten lang een plaag voor de Gorinchemse defensie. In de eerste helft leidde zijn acties tot kleine kansjes voor Moustafa Mohammad en Jens Wirix, maar pas in het tweede bedrijf was Baronie doeltreffend. Mohammad bracht met een scherpe vrije trap zijn wapen in de strijd waarna een Gorinchems been voor de 1-0 zorgde. Even later krulde Jorik Mijnhijmer een vrije trap over de muur voor de 2-0. 

Halsteren

Hij gaf de puntgave voorzet waar Robert Braber enkel maar het hoofd tegen hoefde te zetten: 1-0. Zelf nam Francis Kabwe Manengela de belangrijke tweede treffer voor zijn rekening, met een weergaloze individuele actie. In de achterste punt op het middenveld regisseerde Jurgen Gijzen, als in zijn beste dagen. De Meern, dat zijn trainer pas op non-actief zette, wist ook na rust nauwelijks een vuist te maken. Na een van richting veranderde vrije trap van Karim Didi was het duel in feite beslist: 3-0. Vervolgens legde Didi een hoekschop op het hoofd van Braber: 4-0. Vrijwel vanaf de aftrap scoorde Nathan Spaan tegen: 4-1. 

Volledig scherm
Francis Kabwe Manengela viert zijn goal © Pix4Profs/Peter van trijen