Dennis Peragon (links) en Jamie Kankam.
Volledig scherm
Dennis Peragon (links) en Jamie Kankam. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Baronie op drempel van kampioenschap: 'Zondag gaat het gebeuren'

ZONDAG EERSTE KLASSE C - Het was een hard gelag een jaar geleden, toen Baronie nota bene in het seizoen van het 90-jarige jubileum tamelijk kansloos uit de hoofdklasse degradeerde. Nu staan de Baronnen aan de vooravond van het kampioenschap in zondag 1C en daarmee een razendsnelle terugkeer in de hoofdklasse.

 1. ‘De brullende v.v Baronie-leeuw, getatoeëerd op het hart van plakplaat-hater Robert, kijkt stoer de shop in’
  PREMIUM

  ‘De brullende v.v Baronie-leeuw, geta­toeëerd op het hart van plak­plaat-ha­ter Robert, kijkt stoer de shop in’

  Met een vertrokken gezicht ondergaat ‘plakplaat-hater’ Robert Daniëls de laatste pijn bij het zetten van zijn Baronie-tatoeage. De tanden op elkaar, de oogjes toegeknepen. ,,Zo, dat was ‘m’’, mompelt de tattoo-artist en veegt met een stevige haal het kersverse kunstwerk schoon. Zichtbaar opgelucht opent het bestuurslid PR & Communicatie van de groen-witten de ogen.
 2. De Fendert woedend over competitie-indeling: ‘Ik snap niet hoe je het als bond verzonnen krijgt’
  PREMIUM
  amateurvoetbal

  De Fendert woedend over competitie-indeling: ‘Ik snap niet hoe je het als bond verzonnen krijgt’

  De Fendert is woedend op de KNVB vanwege de nieuwe indeling in de derde klasse C, met daarin flink wat clubs uit de Hoeksche Waard en regio Rotterdam. De club uit Fijnaart hikt vooral aan tegen de extra reistijd en het verwachte ongemak op de weg. Trainer Ad Palings is des duivels. ,,Er is geen enkele vorm van overleg mogelijk.” Op veel bijval kan Palings niet rekenen van collega's uit de regio. VV Klundert en VV Zwaluwe hebben geen moeite met de competitie-indeling.