Volledig scherm
Constansia zorgt voor 3-4. © Rene Schotanus / Pix4Profs

Baronie ontsnapt aan blamage in Bavel

BAVEL - Derdeklasser Bavel beet meer dan fel van zich af tegen de absolute koploper in de eerste klasse C Baronie. Uiteindelijk trokken de bezoekers nipt aan het langste eind door een late, fantastische vrije trap van Mustafa Mohammad. In een ware bekerthriller werd het 4-5, na een 2-2 ruststand.

Baronie blameerde zich door zoveel moeite te hebben met een tegenstander met zo veel minder technisch vermogen. Dat was natuurlijk ook de verdienste van Bavel dat Baronie het vuur aan de schenen legde. Een tot op het bot gemotiveerd Bavel was een lastige klant voor de Baronnen, die te arrogant aan de wedstrijd begonnen en nooit het normale niveau haalden.

Nadat Joe Thomas de eerste kans van het bekerduel miste, was het zelfs Bavel dat verrassend aan de leiding kwam. Via de kluts kreeg Robin Adriaansen de bal mee, zijn uithaal in de verre hoek was van grote klasse. Dat was na vijfentwintig minuten en in diezelfde minuut was het weer gelijk. Dennis Peragon rondde een mooie steekbal van Mohammad beheerst af. Weer even later leek het pleit beslecht ter faveure van de Baronnen. Glenn van Peer verwerkte de voorzet half waarna Joe Thomas een prachtige lob van zijn voet liet vertrekken voor de 1-2.

Maar Bavel bleek blijvend taai. Tien minuten voor rust schoot Mike Marijnissen van afstand, Jari van Aard redde niet goed en de rebound was voor Rob Adriaansen, 2-2.

Vlak na rust stond het zelfs 3-2 door een kopbal van Mike Marijnissen waardoor Baronie weer in de achtervolging moest. Een half uur voor tijd werd Jonathan Constansia gevloerd, waarna Mohammad vanaf elf meter geen fout maakte. Constansia zorgde met een kopbal na een gave voorzet van Lars Ahsman zelf voor de 3-4, waarna Mike Marijnissen de stand weer gelijk trok. Vijf minuten voor tijd behoedde Mohammad Baronie voor een ware afgang. Zijn vrije trap verdween onhoudbaar voor Glenn van Peer in de verste bovenhoek.

Bavel-Baronie 4-5 (2-2) - 1-0 Robin Adriaansen, 1-1 Dennis Peragon, 1-2 Joe Thomas, 2-2 Adriaansen, 3-2 Mike Marijnissen, 3-3 Mustafa Mohammad (pen.), 3-4 Jonathan Constansia, 4-4 Sander van Gils, 4-5 Mohammad.

Volledig scherm