Volledig scherm
Frank Brugel. foto Bart Bel/ANP

Baronie neemt Brugel weer in dienst

VOETBAL - Tweeëneenhalf jaar zag hij geen wedstrijd van Baronie. Frank Brugel volgde de topklasser enkel via de verslagen uit de krant. Maar zie daar, de Bredanaar keert terug op het oude nest als technisch manager. De functie, die hij eerder al van medio 1999 tot het begin van 2008 bekleedde.

Destijds vertrok hij via de achterdeur na een conflict met het bestuur. De loyale Brugel drong aan op contractverlenging van de toenmalige trainer Ger Musters. Het bestuur - waarvan de huidige preses Dick Schreuder toen vice-voorzitter was - volgde zijn advies niet op, waarna er een onwerkbare situatie ontstond. Diezelfde Schreuder nam een maand geleden contact op met Brugel. "Dat vond ik een mooi gebaar. Een goede opening ook om te praten. Wat mij betreft, is het oud zeer weg en beginnen we met een schone lei. Wel heb ik Ger van tevoren nog gebeld. Dat kon hij wel waarderen."Samen met de eveneens teruggekeerde Louis Roovers en de al aanwezige Martijn van Galen en Foaud El Fidl vormt Brugel het Technisch Management Team (TMT) dat zorg draagt voor zowel het eerste als het tweede elftal van Baronie.Brugel - in het dagelijks leven als accountmanager werkzaam bij Willem II - kan meteen aan de bak. Twee weken geleden maakte trainer Peter Maas immers kenbaar aan het eind van dit seizoen te zullen vertrekken. Zijn opvolger moet aan tenminste twee criteria voldoen. "Het moet iemand zijn die de club goed kent en die op een lager amateurniveau zelfstandig als hoofdcoach heeft gewerkt. Dat zijn belangrijke uitgangspunten", somt Brugel op.Op namen wil Brugel vooralsnog niet ingaan, maar personen als Henk van den Langenberg (JEKA) en de broers Arno (Moerse Boys) en Johan Gabriëls (Unitas) voldoen aan de profielschets. De laatste twee zouden bovendien in een duofunctie kunnen werken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement