Volledig scherm
Moerse Boys heeft weer reden tot juichen. Door de ruime zege tegen Minor staat de ploeg uit Klein-Zundert nu op de elfde plaats. (archieffoto) © Pix4Profs / Joris Knapen

Baronie morst dure punten in Meerssen, Moerse Boys en Halsteren doen goede zaken

zondag hoofdklasse bMoerse Boys maakte in eigen huis gehakt van Minor door met 4-0 te winnen. Door de ruime zege jumpt de ploeg van trainer Jurgen Arnouts naar de elfde plaats. Bovenin liet Baronie na om in het spoor van koploper Unitas te blijven, iets wat Halsteren wel deed door eenvoudig te winnen bij EHC.

Moerse Boys - Minor 4-0 (2-0) 1-0 Jesse Mouws, 2-0 Cas van den Broek, 3-0 Joris Goossens, 4-0 Daan van den Broek.
Vooral het tweede doelpunt van Cas van den Broek was van grote schoonheid. Nadat Jesse Mouws zijn rentree in de basis bekroonde met het eerste doelpunt volgde het mooiste doelpunt van de middag. Na een fraaie pass van Joris Goossens zet Cas van den Broek zijn tegenstander op het verkeerde been en schiet de bal onhoudbaar in de verre hoek.

Een kwartier na rust leek Moerse Boys de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Joris Goossens kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden en hoefde enkel nog maar de juiste hoek uit te zoeken: 3-0. Een een-tweetje tussen Daan van den Broek en Pim Goossens luidde het vierde doelpunt in van de oranjehemden. De hakbal van Goossens op Van den Broek paste precies, waarna laatstgenoemde voor de 4-0 zorgde.

EHC - Halsteren 0-3 (0-3) 0-1 Arvin de Witte, 0-2 Fouad Idabdelhay (pen.), 0-3 Nishant Jagernath.
Halsteren kende weinig moeite met het Zuid-Limburgse EHC. Na een klein kwartiertje stond Arvin de Witte op de juiste plaats om een voorzet van Thomas Marijnissen binnen te knikken. Vlak voor rust liep de score hoog op nadat Fouad Idabdelhay wederom een penalty benutte en niet veel later Nishant Jagernath voor de 0-3-rust- en eindstand zorgde op aangeven van opnieuw Marijnissen.

Debutant Dave Vroon, de derde doelman van Halsteren achter Ariën Pietersma en Andy Steging, hield zo zijn doel schoon en zag zijn ploeg geen fout maken tegen EHC. De achterstand op het eveneens winnende Unitas bleef daardoor drie punten.

Meerssen – Baronie 2-1 (1-1) 0-1 Moustafa Mohammad, 1-1 Meerssen, 2-1 Meerssen.
Baronie was niet top, maar zakte ook niet door de ondergrens volgens trainer Jurriaan van Poelje. En toch verloren de groen-witten met 2-1 van degradatiekandidaat Meerssen. ,,Twee momenten hebben ons de das om gedaan, verder leek er weinig aan de hand.” Hij baalde natuurlijk wel. ,,Het is jammer, dit zijn wedstrijden die je eigenlijk moet winnen.”

  1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
    amateurvoetbal

    Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

    Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.