Volledig scherm
Jonathan Constansia van Baronie in duel met Jordi Nijs van Halsteren © Chris van Klinken/Pix4Profs

Baronie knikkert Halsteren uit de beker

DERDE RONDE DISTRICTSBEKER - Geen KNVB-beker voor Halsteren volgend seizoen. De ploeg van Frans Vermeulen is uitgeschakeld door eersteklasser Baronie, dat in de volgende ronde Madese Boys treft.

Al vroeg in de wedstrijd ging Halsteren-doelman Roy de Weert in de fout, bij een terugspeelbal op zijn verkeerde linkerbeen. Dennis Paragon profiteerde dankbaar: 0-1.

Zonder probleem bleef eersteklasser Baronie overeind, ook met een geïmproviseerde verdediging waarin drie vaste schakels ontbraken. Alleen linksback Lars Ahsman had het moeilijk met de diepgang en de acties van Rob Dietvorst, in de eerste helft veruit de beste speler bij de thuisclub. Dietvorst raakte ook de buitenkant van de paal, na een vrije trap die zowat tien meter van de plaats van de overtreding werd genomen.

Topduel
De beste kans in het eerste bedrijf was in feite voor Baronie, bij een uitval in het zicht van de rust. Vliegensvlug staken de Bredanaars het veld over, na een mislukte spelhervatting van Halsteren-speler Thomas van der Spek. Alles klopte aan de counter, behalve het afronden door Jonathan Constansia. Baronie-trainer Jurriaan van Poelje kon niet anders dan tevreden zijn over zijn ploeg. "Voor ons was dit een topduel. We wilden ons graag meten met een hoofdklasser, dat is het niveau waar we zelf ook naar toe willen. Ik vond onze uitvoering aanmerkelijk beter dan die van Halsteren, opmerkelijk genoeg.''

Rood
Halsteren kon ook na de hervatting nauwelijks een vuist maken. Pas in de voorlaatste minuut was er een kopkans voor Jordi Nijs, die de verantwoording verlegde naar invaller Chafik Boushaba. Halsteren speelde in die slotfase met tien man, na een rode kaart voor Perry Bierkens. De centrumverdediger trapte in een provocatie van de juist in het veld gekomen Thomas Boudzra, wat werd waar genomen door de assistent van arbiter Van Geet.

Derby
Het 0-1 verlies, gecombineerd met het armzalige spel, lijkt voor Halsteren weinig goeds te beloven voor de derby bij Dosko. Vermeulen blijft positief. "In voetbal kan alles in één wedstrijd omkeren.'' Baronie tankte volgens Van Poelje nog meer zelfvertrouwen. "We hebben fantastisch verdedigd en zijn tot het laatst blijven voetballen.''

Halsteren-Baronie 0-1 (0-1) 4. Dennis Peragon 0-1.
Bijzonderheid: 75. Rood Perry Bierkens (Halsteren)