Volledig scherm
Baronie verzamelt even na de wedstrijd tegen Vlissingen, maar gaat daarna naar binnen. De periode gaat naar Unitas. © Stefan Maas

Baronie klimt naar plek twee achter periodekampioen Unitas, Halsteren geeft het weg

hoofdklasse BHoofdklasser Baronie won zondag eenvoudig van Vlissingen en mocht daardoor even hopen op de periodetitel, aangezien leider Gemert verloor bij UDI’19. Maar Unitas - dat een half uur later begonnen was - won ook en ging er met de prijs vandoor. De Bredanaars staan nu wel tweede. Halsteren gaf tegen Meerssen en 0-2 voorsprong weg. 

Baronie-trainer Jurriaan van Poelje heeft een luxeprobleem. Dat bleek wel toen hij vorige week topscorer Jorik Mijnhijmer op de bank zette. Deze week begon Moustafa Mohammad als wisselspeler, hij vering in de rust de geblesseerde Jason Tjien-Fooh. Op dat moment stond het al 0-1. Sander Wirix had broer Jens bediend, die genadeloos toesloeg. Het was een verdiende voorsprong nadat eerder Nizar Mekkaoui en Jorik Mijnhijmer al kansen hadden gekregen. Namens Vlissingen kreeg alleen Josimar Pattinama (ex-Halsteren) een goede mogelijkheid.

Na rust kreeg invaller Mohammad meteen een grote kans. Hij schoot via de buitenkant van de paal naast. Een andere invaller, Mark Schuit, mikte een kwartier voor tijd ook naast, met de kop. Zo'n tien minuten voor tijd viel toch de 0-2 die al zo lang in de lucht hing. Mohammad rondde fraai af. 

Gemert verloor dus waardoor Unitas ineens de beste papieren had om de periode binnen te hengelen. Dan moest er wel gewonnen worden in de topper tegen Groene Ster. En omdat het bij affluiten in Vlissingen pas 0-1 stond voor Unitas, had Baronie wat hoop. Maar in de tweede helft liep Unitas verder uit, won het met 0-4 en ging de periode zo naar de ploeg uit Gorinchem.

Halsteren

Ook Halsteren leek Gemert te gaan passeren op de ranglijst. Een kwartier voor tijd had de ploeg van Ruud Pennings en Peter Pijpers een comfortabele 0-2 voorsprong. Na 20 minuten had Thomas van der Spek vanaf elf meter (na hands van Meerssen) voor de 0-1 gezorgd. Voor rust lieten Jeroen Beerendonk en Robert Braber na om de voorsprong te verdubbelen.

Dat gebeurde pas in de tweede helft. Uit een corner was het wederom Van der Spek die toesloeg. In de 75ste minuut miste Halsteren een grote kans op de 0-3 en daarvoor kwam de rekening een minuut later: 1-2. Acht minuten voor tijd viel ook nog de 2-2. Invaller Tom de Bonte had de winnende op zijn schoen, maar mikte op de keeper. Halsteren blijft vierde.