Baronie-trainer Jurriaan van Poelje.
Volledig scherm
Baronie-trainer Jurriaan van Poelje. © Marcel Mol

Baronie haalt oude bekende Tijn van Galen op bij Groen Wit en shopt ook bij NAC O19

Baronie heeft beet. Twee keer zelfs. Oude bekende Tijn van Galen (19) komt over van derdeklasser Groen Wit, Floris van Nijnanten (18) maakt de overstap vanuit NAC O19. 

Zeker de naam van Van Galen doet bij eenieder die Baronie een warm hart toedraagt een belletje rinkelen. Vader Martijn (48) speelde tussen 1987 en 1997 voor de club, daarna maakte hij de overstap naar de profs van RBC Roosendaal waar hij vier seizoenen speelde. Later keerde hij terug als speler en assistent-trainer.

Zoon Tijn doorliep diverse jeugdelftallen van de hoofdklasser, verliet de ploeg in de A-jeugd voor Groen Wit en keert nu weer terug op het oude nest. Bij de Bredase amateurploeg ontpopte de spits zich tot goalgetter. Hij groeide uit tot één van de beste spelers van de competitie. ,,Tijn is een groeibriljantje, een mooi project", zegt Baronie-trainer Jurriaan van Poelje op de clubwebsite. ,,Hij heeft een neusje voor het doel en veel potentie als rasechte centrumspits.”

Meer mutaties

Baronie neusde daarnaast nog wat verder rond in Breda. Dat resulteerde in de transfer van Floris van Nijnanten, die overkomt vanuit de jeugdopleiding van NAC. De jongeling speelt voornamelijk in de verdediging, maar kan ook op het middenveld uit de voeten. Van Poelje: ,,Floris heeft laten zien dat hij voor ons van toegevoegde waarde kan zijn, hij heeft inzicht en durf aan de bal.”

Tot slot meldt de club dat jeugdspelers Vincent Vroomans, Zico Brusselers, Benjamin Kadic, Yassine Mejres en Kevin van Luitgaarden aansluiten bij Baronie 1. Ook routinier Alex Haas blijft de club nog één seizoen trouw. Daartegenover staat het vertrek van Justin den Tenter (UVV’ 40), Niels de Boer (Kruisland) en Diejego Biekman (gestopt).