Baronie versus Halsteren.
Volledig scherm
Baronie versus Halsteren. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Baronie en Halsteren hopen op misstappen concurrentie, ook Papendorp kan rol spelen in periodeontknoping

Halsteren gaf zondag de poleposition voor de naderende periodeontknoping in de hoofdklasse B uit handen in de topper tegen Groene Ster. Het Gemert van Reinald Boeren leidt nu de dans. Baronie maakt eveneens nog een kansje. Maar Papendorp kan nog roet in het eten gooien. 

Halsteren en Groene Ster, de twee vechtende honden om het been, speelden gelijk. De derde hond, het Gemert van Roosendaler Reinald Boeren, ging er mee heen en staat na de 5-2 zege op Meerssen bovenaan. Komende zondag staat voor Gemert de uitwedstrijd tegen UDI’19 op het programma. Dit is de tiende wedstrijd van het seizoen en tevens de afsluitende van de eerste periode. Wint Gemert van de Udense ploeg, dan verzekert Gemert zich net als vorig seizoen van de eerste periode.

Papendorp

Tenminste, als Papendorp niet voor komende zondag uit de competitie wordt genomen. De noodlijdende Utrechtse ploeg kwam afgelopen weekend niet in actie wegens een gebrek aan spelers. Het is nog onzeker of de ploeg zondag wel gaat spelen. Volgens de reglementen van de KNVB wordt een ploeg als deze twee keer niet op komt dagen uit de competitie genomen.

De kansen van Gemert, dat vorige week met 0-13 won van Papendorp, zijn hiervan afhankelijk. Wordt Papendorp namelijk pas na het weekend uit de competitie genomen, vervallen wel alle wedstrijden van die ploeg, maar wint het team dat na zondag bovenaan staat de eerste periode.

Wordt Papendorp echter al voor zondag door de KNVB uit de competitie genomen, dan valt er zondag geen beslissing in de eerste periode, laat de bond weten. Valt Papendorp weg, dan blijven vijftien teams over en gaat de eerste periode over veertien wedstrijden en de tweede ook. De derde periode gaat dan naar de ploeg die in de eindrangschikking het hoogste is geëindigd zonder een periodetitel op zak (en niet zijnde de kampioen).

Halsteren en Baronie

Baronie is de nummer drie en moet dus hopen op misstappen van Gemert (bij UDI’19) en Unitas (dat nummer 4 Groene Ster treft). Halsteren heeft mathematisch ook nog een kans, maar dan mogen Gemert, Unitas, Baronie én Groene Ster niet winnen en moet Halsteren dat zelf wel doen (bij Meerssen). Maar het zou dus zomaar kunnen dat Papendorp al het rekenwerk de prullenbak in gooit.