Volledig scherm
Nizar Mekkaoui haalt uit en maakt 1-1. © BD / Peter van Huijkelom

Baronie begint met ruime zege in Uden

hoofdklasse bWaar Baronie vorig seizoen moeite had met doelpunten maken, legde de ploeg er zondag bij UDI'19 meteen drie in. Het was voldoende voor de 3-1 zege. 

Vorig seizoen speelde Baronie in Uden gelijk en ook nu was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Waar de Bredanaars ook kansen creëerden, sloeg UDI'19 toe. Uit een corner maakte Nick van Dijk de 1-0. 

Vlak voor rust maakte Baronie verdiend gelijk. Nizar Mekkaoui tekende voor de 1-1, keeper Nick van der Horst was te ver uit zijn doel gekomen en maakte een fout. Mekkaoui schoof de bal in het lege doel. 

In de tweede helft zette Baronie aan. Invaller Moustafa Mohammad nam een corner, Aart Veldhof kopte raak: 1-2. In het slot was het Mohammad die voor de 1-3 zorgde en zo met Baronie een prima seizoensstart beleefde.  

Op het biljartlaken van UDI'19 had Mohammad eigenlijk drie goals moeten maken. ,,Ik heb maar een half uur gespeeld omdat ik licht geblesseerd ben aan mijn hamstring. Doordat ik nog niet veel wedstrijden heb gespeeld miste ik de echte scherpte. Wanneer ik die wel had gehad weet ik zeker dat ik die andere twee kansen ook had binnen geschoten, aldus Mohammad.

UDI'19 - Baronie 1-3 (1-1). 12. Nick van Dijk 1-0, 39. Nizar Mekkaoui 1-1, 73. Aart Veldhof 1-2, 90. Moustafa Mohammad 1-3.

Volledig scherm
Sam Wassenberg (midden/Udi) in duel met Aart Veldhof (rechts/Baronie) © BD / Peter van Huijkelom
  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.