Volledig scherm
© Pix4Profs / Johan Wouters

Baronie-aanvoerder Kankam blaast niet te hoog van de toren bij competitiestart: ‘Mikken op linkerrijtje’

hoofdklasse ABaronie staat aan de start van een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Lang deden de Bredanaars in de vorige jaargang mee om het kampioenschap.

,,Die titelstrijd is misschien wat te veel gaan leven. Groene Ster had meer ervaring, was rustiger en stabieler", zo vertelt aanvoerder Jamie Kankam, eerlijk als altijd. ,,Je moet realistisch zijn, voor een plek bij de bovenste vijf hadden wij voor het seizoen begon getekend."

Baronie verloor afgelopen zomer van de basiself Diejego Biekman en Nizar Mekkaoui, maar kreeg er ook een aantal grote talenten en oude bekenden voor terug. Volgens Kankam staat het buiten kijf dat die versterkingen goed kunnen voetballen. ,,Alleen is seniorenvoetbal wel wat anders dan dat in de jeugd. Ze zullen wat slimmigheidjes bij moeten leren."

De vernieuwde hoofdklasse B maakt hem nieuwsgierig. ,,Er zitten flink wat nieuwe en voor mij onbekende ploegen in." Met Baronie hoopt hij minstens weer het linkerrijtje te halen. ,,Je moet niet te hoog van de toren blazen, in zo'n onvoorspelbare competitie met veel nieuwe tegenstanders."

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 3. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 4. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.