Yassine Mejres (voorgrond, groen shirt) maakte een hattrick ter ere van zijn overleden opa.
Volledig scherm
PREMIUM
Yassine Mejres (voorgrond, groen shirt) maakte een hattrick ter ere van zijn overleden opa. © Pix4Profs/René Schotanus

Baronie-aanvaller Yassine Mejres geeft overleden opa prachtig eerbetoon

zondag hoofdklasse bTrots wijst hij naar zijn schoenen. ‘EL Kebir’ staat gedrukt op de witte stof, achter een vlag van Marokko. Baronie-aanvaller Yassine Mejres speelde zondag voor het eerst in de hoofdklasse met de naam van zijn onlangs overleden opa op zijn kicksen gedrukt. En hij tekende direct voor een hattrick.

De opa van Mejres overleed eind oktober, de avond voor de wedstrijd tegen IFC. En toch deed de vleugelaanvaller mee in dat duel. ,,Mijn opa hield ook van voetbal, kwam vaak kijken. Ik wilde heel graag spelen.” Moeilijk was het wel. ,,Ik heb die nacht maar een paar uur geslapen, had zo’n gebeurtenis nog nooit meegemaakt”, vertelt de 19-jarige Bredanaar.

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.