Volledig scherm
Jurgen Arnouts © Johan Wouters/het fotoburo

Arnouts keert terug bij Moerse Boys: 'Voelt als thuiskomen'

ZONDAG EERSTE KLASSE C - Jurgen Arnouts gaat volgend seizoen weer aan de slag bij Moerse Boys. De oefenmeester keert zodoende terug bij de ploeg die hij vier seizoenen geleden naar de eerste klasse leidde. “Dit voelt als thuiskomen”, aldus Arnouts

Begin december werd duidelijk dat Arnouts en het in degradatienood verkerende Roosendaal aan het einde van het seizoen uit elkaar zouden gaan, in de winterstop werd na gesprekken besloten om per direct afscheid te nemen van elkaar. Peter Sweres neemt volgend seizoen de leiding in Roosendaal.

André Maas neemt vertrekt na dit seizoen bij de club uit Zundert en dus begon Moerse Boys een sollicitatieronde. “Er waren gesprekken met verschillende kandidaten maar het werd al snel duidelijk dat Arnouts de ideale opvolger is”, zegt voorzitter Anton Daamen over ‘het kind van de club’. “Het was een afgewogen keuze. Zowel het bestuur als de spelersraad was van mening dat hij de juiste man is om van Moerse Boys een stabiele eersteklasser te maken.”

Arnouts is enthousiast over zijn terugkeer: “Ik wilde graag terug deze kant op. Moerse Boys heeft een honkvaste, stabiele groep waar nog veel ruimte voor ontwikkeling in zit. Dat was de belangrijkste reden om voor de club te kiezen. Daarnaast leeft de vereniging erg in de buurt en naar dat gevoel was ik op zoek.” Het komende half jaar zal de oefenmeester vast al wat wedstrijden van de eersteklasser mee pakken. “Ik kom er regelmatig. Ook mijn kinderen, die bij Moerse Boys spelen, waren blij met het nieuws”, lacht Arnouts.

Moerse Boys komt uit in de zondag eerste klasse C en bezet daarin de tiende plaats.

Volledig scherm
Jurgen Arnouts
Volledig scherm
Jurgen Arnouts © Koen Mol