Volledig scherm
© Thinkstock

Anton Joore per direct aan de slag als assistent bij het Noorse Aalesunds FK

KLUNDERT – Zaterdagtweedeklasser Klundert moet per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Anton Joore gaat namelijk aan de slag bij het Noorse Aalesunds FK. Hij wordt er assistent-trainer. Hij tekent een contract tot het eind van het huidige seizoen, met de optie voor een extra jaar.

Joore (61) wordt bij de ploeg uit de Tippeligaen (het hoogste niveau) de assistent van Trond Fredriksen (39). “Ze kwamen bij mij via Ajax. Ik heb daar connecties en die hebben de Noren doorverwezen naar mij. Twee jaar geleden hebben ze ook al eens interesse getoond, toen viel hun keuze op een andere trainer.”

Het is niet de eerste keer dat Joore naar het buitenland trekt. De oud-speler van NAC was voorheen ook actief Qatar, Kazachstan, Litouwen, Letland en Estland. “Het avontuur trekt mij. Ik ben daar vorig weekend op gesprek geweest, heb een wedstrijd gekeken en met de trainer gesproken. Het gevoel was goed. Het is een club met een mooie historie. Bovendien is het weer een kans om op het hoogste niveau te werken.”

Aalesunds, de club uit de gelijknamige stad Ålesund, komt al jaren uit op het hoogste niveau. In het huidige seizoen (het Noorse voetbal loopt van maart tot en met november) bezet momenteel plek 14 van de 16. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen. Bij Aalesunds komt Joore twee landgenoten tegen. Verdediger Vito Wormgoor (ex-ADO Den Haag) en aanvaller Edwin Gyasi (ex-Roda JC) zijn actief.

Klundert
Joore was sinds december 2014 trainer van Klundert. De club uit de tweede klasse E gaat op zoek naar een opvolger. “We wisten dat we met Anton een trainer hadden met internationale ervaring en diploma’s. Hij heeft er nooit geheimzinnig over gedaan: als er nog eens een mooie club kwam, dan wilde hij nog graag naar het buitenland. Dat begrijpen we en daarom hebben we meegewerkt aan zijn vertrek”, licht Klundert-voorzitter Arie Endeman toe.