Volledig scherm
PREMIUM
Rijen-middenvelder Luc Heestermans. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Amper te passeren Rijen verrast in tweede klasse: ‘In deze competitie weet je het nooit’

zon2eVorig seizoen streed Rijen nog lange tijd tegen degradatie, maar het team heeft zich na de zomer op wonderbaarlijke wijze herpakt. Rijen greep de eerste periodetitel in de tweede klasse E en heeft het minste aantal verliespunten. Volgens middenvelder Luc Heestermans 'kan iedereen van elkaar winnen in deze vreemde competitie'.

De prestaties op sportpark De Vijf Eiken zijn enigszins verrassend te noemen. Niet in de laatste plaats vanwege het vertrek van sterkhouders als Thom Avontuur en Freek Trommelen. Vormgever Avontuur zocht het geluk drie treden hoger in de derde divisie bij Dongen, topschutter Trommelen deed een stapje terug en voetbalt tegenwoordig in het tweede elftal van Rijen, evenals Dirk Aben. Ook voor Heestermans (20) voelt het huidige succes niet als vanzelfsprekend. ,,Ook voor ons, in ieder geval voor mijzelf, geldt dat de huidige prestaties inderdaad wat verrassend zijn", aldus Heestermans. ,,Okay, we weten dat we genoeg kwaliteiten hebben, maar zeker gezien het vertrek van Thom en Freek had ook ik dit niet verwacht."

 1. Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’
  PREMIUM

  Ge­sta-ta­lent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

  De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

 • Kruisland (23%)
 • Cluzona (39%)
 • Madese Boys (16%)
 • Unitas'30 (12%)
 • Rijen (11%)
1644 stemmen