Volledig scherm
Jean Asukaniam. foto Gerard van Offeren

Ambitieuze Jean Asukaniam wil nog één keer vlammen

ZONDAG DERDE KLASSE A - Internos klimt langzaamaan uit de dip die de ploeg in de onderste regionen van de zondag derde klasse A bracht. Na de desastreuze 9-0 nederlaag bij Cluzona en puntverlies tegen onder andere Hoeven en Unitas’30 pakte de ploeg nu twee competitiewedstrijden op rij de volle buit mee.


Jean Asukaniam (23) schoot zijn ploeg afgelopen zondag naar een overtuigende 4-2 winst tegen Victoria’03. "Het was een bevrijding voor me, die eerste goal. Als spits wil je scoren”, zegt hij erover. Uiteindelijk vond de jonge aanvaller drie keer het net. Vooral over de tweede Internos-goal, die hij voorbereidde, kan hij maar niet ophouden. "Een aanval over drie schijven, verzorgd uitgespeeld. Het was een mooie aanval waar ik uiteindelijk Jaye Musters de kans gaf om te scoren.”

Het is een bevestiging dat Internos de weg omhoog heeft gevonden. Het elftal krijgt meer vastigheid en de organisatie begint meer vorm te krijgen, zegt trainer Jack Sweres. Asukaniam is het daar helemaal mee eens: "Het geeft enorm veel vertrouwen. We hebben een jonge, gretige ploeg met veel potentie.”

De jonge aanvaller heeft grote ambities en wil nog één seizoen vlammen met Internos. Daarna wacht de volgende stap. "Het was een enorme klap voor me toen we vorig seizoen promotie misliepen. Ik dacht erover om hogerop te gaan en heb gesprekken gevoerd met verschillende clubs, waaronder Baronie. Maar ik ben gebleven, ik wil Internos aan een mooie klassering helpen.”

Na dit seizoen zal hij hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van de ploeg van Jack Sweres. "Ik heb plannen met mijn carrière”, zegt de spits, die aan zijn vijfde seizoen bij Internos bezig is. "Ik wil er het maximale uithalen. Op korte termijn in de hoofdklasse spelen is mijn doel en ik wil nu laten zien dat ik dat aan kan. Ik denk dat ik de capaciteiten heb.

Naam: Jean Asukaniam
Club: Internos (zondag 3A)
Leeftijd: 23 jaar
Positie: spits
Ambitie: bij een hoofdklasser spelen

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."