Volledig scherm
Issam Dahmani.

Ambitieuze Dahmani wil naar top in amateurvoetbal

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - SC Kruisland promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse en momenteel gaat het voor de wind bij de ploeg van trainer Mounir El Fahmi. Volgens verdediger Issam Dahmani is het niet heel gek dat Kruisland meedoet om de prijzen.

''We hebben een hele hechte ploeg. We zijn allemaal vrienden onder elkaar en we kunnen gewoon heel goed voetballen'', zegt Dahmani. ''Vorige week versloegen we Roosendaal met 5-0 en dat is mede dankzij El Fahmi. Hij is tactisch zo sterk. Iedereen kan goed overweg met Mounir en hij maakt je als speler ook echt beter. Ik vind het jammer dat hij volgende seizoen vertrekt'', vervolgt Dahmani.

Storelli keert na een mislukt seizoen bij MOC'17 terug op het oude nest. Of Dahmani nog het Oranje-Zwarte tricot om zijn schouders draagt is nog een grote vraag. ''Storelli haalde mij twee seizoenen geleden naar Kruisland. Met hem heb ik ook een goede klik en de groep kijkt weer uit naar zijn komst. Ik heb de laatste twee jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en daarom denk ik dat het tijd is voor mij om voor een stapje hogerop te gaan. Ik heb al contact gehad met clubs uit de hoofdklasse en met clubs uit België. Maar misschien blijf ik ook wel bij Kruisland. De mensen bij deze club zijn zo goed voor ons. Het is een echte familie.''

Komend weekeinde zal Kruisland afreizen naar Dubbeldam. Volgens Dahmani zal het een lastige wedstrijd worden. ''Bij Dubbeldam hebben ze een erg slecht veld en dat ligt ons niet. We zullen deze wedstrijd op karakter moeten winnen, want ik denk dat het voetballend een lastig verhaal gaat worden op zo'n slecht veld. Ik kijk er weer naar uit. We weten dat we dit seizoen iets moois kunnen wegzetten'', aldus Dahmani.

Naam: Issam Dahmani
Leeftijd: 20 jaar
Club: SC Kruisland
Positie: Centrale verdediger
​Ambitie: Voetballen in de tweede of derde divisie