Volledig scherm
Duel tussen Moerse Boys en Rood-Wit © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Amateurvoetbal ook volgend seizoen laat van start

pollNet als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 pas na de zomer afgetrapt. Uit onderzoek bleek dat de meeste betrokkenen dit de geschikte startperiode te vinden. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma.

De beslissing is genomen op basis van een enquête waar 3.500 leden uit het amateurvoetbal aan hebben meegewerkt. Gebleken is dat het verplaatsen van de start van het amateurvoetbal tot ná de zomervakantie op veel enthousiasme kan rekenen. Het late startmoment levert veel voordelen op. Niet alleen hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijden te missen, ook kunnen clubs, trainers en spelers zich beter voorbereiden op de aftrap van het voetbalseizoen. Bovendien worden in deze situatie meer wedstrijden gespeeld in de lente, waardoor de kans op mooi weer aanzienlijk stijgt en er dus minder kans is op afgelastingen.

Bekercompetities

De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen volgend seizoen in het weekeinde van 24 en 25 augustus 2019. De hoofdklasse  begint een weekend later op 31 augustus en 1 september. In datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal. Op 21 en 22 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

De bekerpoulewedstrijden staan gepland voor de volgende data:
31 augustus / 1 september 2019; 7/8 september 2019 en 14/15 september 2019.

Poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen
Volledig scherm
Duel tussen Halsteren en Baronie © Pix4Profs/Chris van Klinken
Volledig scherm
Duel tussen Victoria'03 en SC Gastel