Volledig scherm

Amateurclubs beginnen aan voorbereiding op nieuwe seizoen

AMATEURVOETBAL - Het amateurvoetbalseizoen 2016/17 begint pas over een maandje, maar voor verschillende teams zit de zomerstop er al op. Steeds meer teams zijn begonnen aan de voorbereiding.

Pas in het eerste weekend van september barst het feest weer los, maar de verschillende teams beginnen al vroeg om zo fit mogelijk aan het seizoen te beginnen.

Zo zijn vierdeklasser METO en tweedeklasser Rood-Wit al volop bezig. De twee teams troffen elkaar in een oefenduel. De ploeg uit Sint Willebrord won met 2-6.

Ook tweedeklasser Rijen is al bezig. Het team, ook uitkomend in de tweede klasse E, speelde onlangs een toernooi op eigen terrein.

Ook de mannen van Cluzona (zondag 3A) trainen weer.

Hoofdklasser Halsteren ging woensdagavond op bezoek bij Tholense Boys (zaterdag derdeklasser), voor een oefenpartij. De hoofdklasser won met 2-5.

Kruisland, dat gepromoveerd is naar de tweede klasse, traint ook weer. De ploeg heeft zelf op Facebook de nieuwe tenues gepresenteerd. Vooral in het uitshirt zullen ze 'shinen'.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."