Volledig scherm

Amateurclubs beginnen aan voorbereiding op nieuwe seizoen

AMATEURVOETBAL - Het amateurvoetbalseizoen 2016/17 begint pas over een maandje, maar voor verschillende teams zit de zomerstop er al op. Steeds meer teams zijn begonnen aan de voorbereiding.

Pas in het eerste weekend van september barst het feest weer los, maar de verschillende teams beginnen al vroeg om zo fit mogelijk aan het seizoen te beginnen.

Zo zijn vierdeklasser METO en tweedeklasser Rood-Wit al volop bezig. De twee teams troffen elkaar in een oefenduel. De ploeg uit Sint Willebrord won met 2-6.

Ook tweedeklasser Rijen is al bezig. Het team, ook uitkomend in de tweede klasse E, speelde onlangs een toernooi op eigen terrein.

Ook de mannen van Cluzona (zondag 3A) trainen weer.

Hoofdklasser Halsteren ging woensdagavond op bezoek bij Tholense Boys (zaterdag derdeklasser), voor een oefenpartij. De hoofdklasser won met 2-5.

Kruisland, dat gepromoveerd is naar de tweede klasse, traint ook weer. De ploeg heeft zelf op Facebook de nieuwe tenues gepresenteerd. Vooral in het uitshirt zullen ze 'shinen'.

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."