Volledig scherm
Een vliegende tacke van Robin van Oorschot ( RSV) op Ruben Wagtmans van Sprundel. © Gerard van Offeren/het fotoburo

Advendo pakt eerste punt, DIA nieuwe koploper

ZONDAG VIERDE KLASSE C - Met acht nederlagen op een rij en een heel vervelend doelsaldo is het Advendo gelukt om in de stadsderby tegen Boeimeer de nul te houden. Het eerste punt is binnen voor Anjo Wintermans en zijn mannen. DIA is de nieuwe koploper na 3-4-overwinning op VVR. RSV klimt door de verdiende overwinning op Emma naar de twaalfde plaats.

"Ik ben trots op de prestatie die we geleverd hebben. Vandaag hebben we een start gemaakt in de achtervolging. Onze keeper Rik Magielsen heeft ons er in de tweede helft doorheen gesleept", gaf een opgeluchte Anjo Wintermans van Advendo aan. Regi Essed van Boeimeer beaamde dat het gelijke spel van Advendo verdiend was. Essed had al de hele week het vervelende voorgevoel dat Advendo wel een zo kunnen verrassen tegen zijn team.

Gesta keek al snel tegen een 0-1-achterstand aan. Twee minuten voor tijd lukte het Teun Braspenning om de eer te reden. Trainer Jack Verlaar van Sprundel vond het vooral zuur dat zij er niet geslaagd waren om de drie punten mee naar huis te nemen.

Gesta - Sprundel 1-1 (0-1) - 0-1 Hein Verhoef, 1-1 Teun Braspenning. Gesta had wel het meeste balbezit, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Sprundel.

VVR - DIA 3-4 (1-1) - 1-0 Sjors Overbeek, 1-1 en 1-2 Frank Pheninckx, 1-3 en 1-4 Eelco de Haan, 2-4 Ton Mensen, 3-4 Jolan Gooskens.

Advendo - Boeimeer 0-0

WDS'19 - TVC Breda 1-1 (1-1) - 1-0 Abdul Avci, 1-1 Johan Holzkens.

VCW - UVV'40 1-1 (1-1) - 1-0 Frank Meeuwissen, 1-1 Tim Heestermans.

RSV - Emma 4-3 (2-1) - 1-0 Niek van de Mark, 1-1 Nick Bolte, 2-1 Richard Schijven, 2-2 Bolte, 3-2 Rik de Bruijn, 4-2 Pascal Takx.

Terheijden - DSE - afgelast