Volledig scherm
Jade Adan, keepster FC Twente Vrouwen. © FC Twente Media

Adan in Champions League-voorronde tegen twee onbekenden en Turkse grootmacht

LOTINGDe Bredase Jade Adan weet wie ze met FC Twente gaat treffen in de kwalificatieronde voor de Champions League: FC Alashkert, Beşiktaş en GKS Górnik Leczna zijn de tegenstanders.

Enkel de naam van het Turkse Beşiktaş zal een belletje doen rinkelen. Alashkert is een ploeg uit Armenië en Górnik Leczna komt uit Polen.

De kwalificatiewedstrijden worden op 7, 10 en 13 augustus gespeeld. FC Twente is een van de gastheren voor die duels en speelt dus ‘thuis’. De groepswinnaars gaan door naar de knock-outfase. Vorig jaar ging Olympique Lyon er uiteindelijk met de Champions League-winst vandoor.

Voor de Bredase doelverdedigster zal het de tweede keer worden dat ze een plekje heeft in een Champions League-selectie. Eerder liet Adan al weten blij te zijn om, na lang blessureleed, weer terug te zijn op het hoogste niveau.

  1. Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’
    PREMIUM

    Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’

    Langzaam valt een succeslichting, als gevolg van de meedogenloze leeftijdsgroei, bij Rood-Wit uit elkaar. Na ruim een decennium is er nog slechts één oorspronkelijke draagmuur dat het imposante, opgebouwde amateurvoetbalfort overeind houdt. Sterkhouder Boy van Steen (29) zag zijn leeftijdsgenoten en vrienden langzaam de selectie verlaten, maar is zelf nog helemaal niet klaar bij de eersteklasser.