Volledig scherm
Met een prima invalbeurt werd Dennis Wirken (midden) de man van de wedstrijd aan de kant van Molenschot. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Achtmaal na zevenklapper periodekampioen, Molenschot haalt uit in derby tegen Neerlandia'31

zondag 5BOpnieuw was het spitsenduo Roel Jongenelis en Dave Schoenmakers met zes treffers belangrijk in de 0-7-zege van Achtmaal op bezoek bij Advendo. De ploeg van trainer Cees van Beers pakte er de eerste periodetitel van het seizoen mee. Molenschot won de derby tegen Neerlandia'31 en springt over puntenmorsend DVVC heen.

SSW - DVVC 2-2 (1-1). 1-0 SSW, 1-1 Stefan van Dongen, 2-1 SSW, 2-2 Dylan de Ruijsscher.
“Ongekend wat de scheidsrechter allemaal uitspookte", foeterde DVVC-trainer Suat Tasci. “De penalty voor SSW was een cadeautje. Vervolgens krijgen we loepzuivere strafschop in de laatste fase niet mee. Met dit gelijkspel schieten we niets op.”

TVC Breda - OVV’67 1-2 (1-1). 1-0 Gino de Goede, 1-1 Aykan Ok, 1-2 Yunus Ozdemir.
“Vreemd dat we ineens op deze mindere manier voor de dag komen. We zaten juist in een hele goede flow”, vertelde TVC Breda-trainer Nijs Kivits. “Onze goals waren van grote schoonheid”, zei OVV’67-trainer Fatih Kaya.

Advendo - Achtmaal 0-7 (0-4). 0-1 Roel Jongenelis, 0-2 Bjarne Gommers, 0-3 en 0-4 Jongenelis, 0-5 Dave Schoenmakers, 0-6 Jongenelis, 0-7 Schoenmakers.
“Advendo was een aantal maatjes te klein. Het is momenteel groot feest in Achtmaal”, zei Cees van Beers, trainer van kersvers periodekampioen Achtmaal.

TPO - Gloria UC 0-2 (0-0). 0-1 en 0-2 Max van Wijnen.
“Goed herstel na de zeperd van vorige week. We hebben gedomineerd, een meer dan verdiende zege”, concludeerde Gloria UC-trainer John Janssens.

FC Drunen - The White Boys 1-2 (0-1). 0-1 Theo Lucius, 1-1 Issam Harit, 1-2 Harrie Hesselberth.

Molenschot - Neerlandia'31 5-1 (2-0) 1-0 Dave Boemaars, 2-0 Nick van Oosterwijk, 3-0 Aron Hanegraaf, 3-1 Sjef Verhulst, 4-1 Rik van Oosterwijck, 5-1 Dennis Wirken.
Neerlandia'31 begon sterk aan het duel. Een vrije trap van Davey Dielemans werd door Joas Leinders verlengd. Met een katachtige reflex tikte Luc Erkeland de bal uit zijn doel. De VAR en haar doellijntechnologie, uiteraard niet aanwezig in Molenschot, had hier mogelijk wel een doelpunt toegekend.

Vervolgens nam Molenschot het heft in handen en kwam het via Dave Boemaars en Nick van Oosterwijk op een 2-0-voorsprong. Na de pauze werd de druk van de ploeg uit Dorst wel groter, maar dit leidde niet tot meer kansen. Na de 3-0 van Aron Hanegraaf op aangeven van Wirken was de strijd beslist. Neerlandia’31 kwam via Sjef Verhulst nog wel tot 3-1 terug, maar de hoop op een beter resultaat was van korte duur. Rik van Oosterwijck schoot na opnieuw aangeven van Wirken de 4-1 binnen. Wirken maakte vervolgens zijn feestje compleet door de 5-1 te scoren.

Neerlandia’31-trainer Marcel van den Hurk was achteraf teleurgesteld. “Het was een collectief falen bij ons, wij hebben niets afgedwongen. Mijn jongens stonden stijf van de zenuwen.”

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.