Volledig scherm
© Chris van Klinken Pix4Profs

Achtmaal bezorgt HSC'28 forse kater

HEERLE - Het zag er voor HSC '28 vlak voor het rustsignaal nog aardig uit. Ondanks het overwicht van Achtmaal was de ploeg uit Heerle op een 1-0 voorsprong gekomen. De voorlaatste minuut van de eerste helft leidde echter tot een ommekeer. Fernando de Oliveira Villalon kreeg van scheidsrechter Coskan rood en HSC '28 moest met tien spelers aan het tweede bedrijf beginnen. Het tiental van trainer Johan Claassens hield geen stand en ging uiteindelijk met 1-2 onderuit.

Maar de nederlaag was niet de enige teleurstelling die HSC '28 te verwerken kreeg. In de slotfase viel Kevin Lambrechts uit met een ernstige knieblessure. Hij werd per ambulance afgevoerd. Claassens verwacht dat hij Lambrechts weken moet missen.

Claassens: „We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Twee nederlagen op rij en ook nog eens twee spelers die ik lang moet missen. Niet alleen Kevin ben ik kwijt, maar Fernando wordt ongetwijfeld lang geschorst al vind ik die rode kaart zwaar overdreven.'' Het rood voor de aanvaller van HSC '28 was inderdaad een zware straf. Er was weliswaar contact tussen hem en zijn tegenstander, maar het vergrijp zou met geel al zwaar beboet zijn. Zijn gedrag na de rode kaart verdiende echter alles behalve een schoonheidsprijs. Aanvoerder Tobie Hopmans dirigeerde hem naar de zijlijn, terwijl hij bleef schelden.''

Tegen de verhouding in schoot Tim Mens hieruit zijn ploeg op voorsprong. Na rust voetbalde HSC '28 compacter. Uit de counter kreeg Jaap Hopmans nog een kans op 2-0, maar zijn inzet ging rakelings naast. Hier bleef het bij voor HSC '28. De overmacht van Achtmaal nam toe, maar er was opnieuw een fout van doelman Janse nodig om de bezoekers aan de overwinning te helpen. Hij speelde de bal via de rug van een medespeler voor de voeten van Joey Jongenelis die invaller Luca liet scoren.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.