Volledig scherm

Aanvoerder Monden ziet Sprundel steeds stabieler worden

ZONDAG VIERDE KLASSE C - De dorpsclubs domineren de zondag vierde klasse C en Sprundel doet daar lekker aan mee. De ploeg staat tweede, maar kan dit weekend nog ingehaald worden door Terheijden. "Dan nog is het een geweldige klassering", zegt Sprundel-aanvoerder Rob Monden (30) erover. "Dat we zo hoog zouden staan, had ik ook niet verwacht."

Het ligt dicht bij elkaar in 4C: Gesta staat dan weliswaar drie punten los aan kop, tussen de nummers twee en zeven is het verschil maar twee punten. Monden looft zijn elftal vooral om de stabiliteit: "Achterin staat het goed, op die defensie kunnen we leunen. Doelman Niels Foesenek heeft meerdere punten voor ons gepakt, die keept een wereldseizoen tot nu toe. Hoe hij ons afgelopen weekend tegen Emma op de been hield, was ongelofelijk."

Sprundel pakt door, en heeft nu zelfs geen moeite meer met de lager geklasseerde tegenstanders. Dat was wel eens anders, zegt de aanvoerder. "Meestal gingen we in het lagere niveau mee, maar dit seizoen niet. Niet alleen onze routiniers, maar ook die jonge gasten zijn scherp, fel en gedreven. Dat is het geheim van Sprundel."

Gaat er dan helemaal niets fout? Toch wel. Monden ziet nog ruimte voor verbetering: zijn broer Mark moet nog te vaak voor de beslissing zorgen. "Hij moet misbaar worden, ook Mark zal ooit eens met pensioen gaan. Jongens als Hein Verhoef (21) en Gijs Hermans (24) beginnen hun goaltjes mee te pikken en dat is mooi, maar onze doelpuntenproductie moet omhoog."

Afgelopen week verlengde het trainersduo Jack Verlaar en Bennie Brouwers de contracten en dat juicht Monden toe. "Zij zijn enorm gedreven, voetbal zit in het hart. Naast dat ze ons trainen, zijn ze vooral ook supporter. Ze gooien nog net niet met jasjes, maar het scheelt niet veel."

Naam: Rob Monden
Club: Sprundel (zondag 4C)
Leeftijd: 30 jaar
​Ambitie: deze lijn met Sprundel voortzetten