Perry Bierkens (rechts)
Volledig scherm
Perry Bierkens (rechts) © Pix4profs / Jan Stads

Aanvoerder Bierkens blijft Halsteren trouw

Een belangrijke slag op de transfermarkt voor hoofdklasser Halsteren: de ploeg kan ook volgend seizoen een beroep doen op Perry Bierkens. De aanvoerder kiest ervoor om zijn ploeg trouw te blijven ondanks interesse van andere clubs.

Het wordt alweer zijn zevende seizoen op De Beek, zijn vijfde achtereenvolgende na avonturen bij De Fendert en VC Vlissingen. ,,Ik heb het nog steeds naar mijn zin en wil met de club naar de derde divisie. Er is eigenlijk geen reden om weg te gaan", is de 29-jarige verdediger duidelijk.

De Roosendaler - vorig seizoen nog genomineerd voor Speler van het Jaar bij de BN DeStem VoetbalAwards - staat al jaren op lijstjes bij andere clubs. Vorig jaar hengelde Goes naar zijn diensten, nu informeerde ASWH. ,,Ik kreeg uitstel van Halsteren om naar de plannen van ASWH te luisteren. Ik was wel benieuwd wat ze te zeggen hadden, de tweede divisie is een mooi podium om mezelf te laten zien, maar die interesse werd nooit concreet. Het duurde te lang, dus ik heb de knoop doorgehakt om me zo gewoon op Halsteren te kunnen richten.”

Zo worden de contouren van het nieuwe Halsteren steeds duidelijker. Na het vertrekken van drie basisspelers - Glenn Kools (Unitas), Thomas Marijnissen (ASWH) en Karim Didi (Kruisland) - is het aanblijven van Bierkens een meevaller voor Halsteren, dat naast het genoemde drietal nog acht spelers ziet vertrekken. Daar tegenover staat de komst van Lennard Marsman en Dave den Boef (Tholense Boys), Papito Puriël en Roman Witting (beiden Unitas’30) en Redwan Zerhouni (MOC’17). Doelman Dave Vroon stroomt door vanuit de jeugd. 

Verwacht wordt dat er nog wel wat versterkingen bijkomen. Daarnaast is het wachten op Fouad Idabdelhay. De topscorer van Halsteren is de laatste speler van de huidige selectie die de knoop over de toekomst nog moet doorhakken.