Volledig scherm
Niek van Hoek.

Aanvaller Viola: 'Als derde de winterstop in, dat zou uitstekend zijn’

ZONDAG VIERDE KLASSE E - Het heeft even geduurd, maar Viola is los. De derde plek in de zondag vierde klasse E en ontmoetingen met koploper Spoordonkse Boys en streekgenoot Gloria UC in het verschiet: Niek van Hoek (27) geniet ervan. „Ons team is flink verjongd deze zomer, maar het begint te lopen. We raken op elkaar ingespeeld en dan zie je dat de resultaten ook komen.”

Het is de eerste keer in lange tijd voor Van Hoek en Viola dat het in de vierde klasse E uitkomt; de afgelopen vijf jaar trof het vooral teams uit de regio Breda. Even wennen, zegt Van Hoek erover. „We spelen nu voornamelijk tegen wat dorpse clubs. Ik merk dat zij er, net als wij, wat harder op klappen. Daarnaast spelen die elftallen meestal al wat langer met elkaar. In de regio Breda zie je wat meer overschrijvingen over en weer. Maar het bevalt goed, in deze nieuwe klasse.”

Afgelopen zomer werd trainer Frans Tekath teruggehaald op het oude nest van Viola. Hij trainde de ploeg al van 2011 tot 2013. Het was een bewuste keuze om juist hem terug te vragen, vertelt aanvaller Van Hoek. „Hij slaat met ons een nieuwe weg in. Hij is duidelijk, en heeft veel kennis van voetbal. Ons jonge team heeft nog veel te leren. Hij is de ideale man om ons bij de hand te nemen.”

Twee spelers uit de huidige selectie van Viola wonen vergaderingen van de club bij en maakten deze zomer duidelijk dat Tekath in hun perspectief de beoogde nieuwe trainer moest zijn. „We wilden hem graag terug, maar hij zei toen meteen dat er veel zou gaan veranderen. Enkele oudere spelers zijn vertrokken en de nieuwe generatie krijgt nu een kans.”

Met de winterstop in zicht, heeft Viola nog belangrijke weken voor de boeg. Allereerst wacht morgen Spoordonkse Boys. „Als we als derde de winterstop in zouden gaan, denk ik dat we het uitstekend hebben gedaan”, besluit Van Hoek.

Naam: Niek van Hoek
Club: Viola (zondag 4E)
Leeftijd: 27 jaar
Positie: aanvaller
​Ambitie: nacompetitie halen met Viola

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."