1. Baronie-trainer heeft warme herinneringen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveerde NAC’
  PREMIUM
  NAC - Baronie

  Baronie-trai­ner heeft warme herinnerin­gen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveer­de NAC’

  ,,Mijn allereerste wedstrijd als trainer van Baronie was tegen NAC”, herinnert Jurriaan van Poelje zich de vorige stadsderby uit 2016. Zijn ploeg verloor dat oefenduel, maar het verdere verloop van het seizoen was uiterst succesvol. Voor beide Bredase clubs. ,,Wij werden dat jaar kampioen en NAC promoveerde naar de eredivisie. Laat dat een voorbode zijn voor dit seizoen.” Woensdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar.
 1. Bekerindeling: derby's, verre reizen en pikant weerzien tussen RBC en SSV’65
  amateurvoetbal

  Bekerinde­ling: derby's, verre reizen en pikant weerzien tussen RBC en SSV’65

  De competitie-indelingen waren al bekend, nu weten de West-Brabantse amateurvoetbalploegen ook tegen wie ze het opnemen bij de seizoensopening, in de districtsbeker. De KNVB heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de poules bekendgemaakt. Voor de hoogst spelende ploegen levert het vooral lange reizen op, lagere teams hebben geluk met derby's en RBC treft een tegenstander waarmee het een opmerkelijke geschiedenis heeft.
 1. Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetballers
  PREMIUM
  Column

  Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetbal­lers

  Op het kookpunt van het kruisverhoor komt plotsklaps de eindtune. De camera’s zoemen uit, het licht dimt. Uitzending klaar. ‘We moeten naar het Journaal...’ Wat heeft ie het moeilijk zeg, de pedante presentator uit Soest aan tafel bij Op1. Een messcherpe Jeroen Pauw en tafeldame Fidan Ekiz in een prettig aanvullende rol fileren Wilfred Genee met chirurgische precisie. Het slachtoffer kan niets anders doen dan zijn fout(en) erkennen en nóg dieper wegzakken in zijn stoel.