1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
  PREMIUM
  Column

  ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

  De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.
 1. Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’
  PREMIUM

  Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’

  Langzaam valt een succeslichting, als gevolg van de meedogenloze leeftijdsgroei, bij Rood-Wit uit elkaar. Na ruim een decennium is er nog slechts één oorspronkelijke draagmuur dat het imposante, opgebouwde amateurvoetbalfort overeind houdt. Sterkhouder Boy van Steen (29) zag zijn leeftijdsgenoten en vrienden langzaam de selectie verlaten, maar is zelf nog helemaal niet klaar bij de eersteklasser.
 2. Bezoek PSV-sterren zorgt voor gekte bij TSC in Oosterhout: ‘We verwachten vierduizend man’

  Bezoek PS­V-ster­ren zorgt voor gekte bij TSC in Oosterhout: ‘We verwachten vierdui­zend man’

  Mark van Bommel, Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Ibrahim Afellay. TSC maakt zich op voor een bijzondere avond. Vrijdag zal namelijk PSV, met alle ‘sterren’ in de gelederen, op bezoek komen in Oosterhout. Niet voor een onderlinge confrontatie met de kersverse tweedeklasser. Wel om het sportpark te verblijden met een oefenduel met het Griekse Aris Saloniki. Er komt veel bij kijken, om de topclub te mogen ontvangen.
 1. Topjaar RKVV Roosendaal: ook aan de Spaanse kust zijn de successen van Camping De Zilvermeeuw bekend
  PREMIUM
  het seizoen van

  Topjaar RKVV Roosendaal: ook aan de Spaanse kust zijn de successen van Camping De Zilver­meeuw bekend

  Het eerste team van RKVV Roosendaal had dit seizoen veel weg van een campingelftal, zo vonden spelers en staf zelf. De sfeer zat er zo goed in dat op een bepaald moment de groepsapp maar werd omgedoopt tot Camping De Zilvermeeuw. Maar dat vriendenteam werd wel mooi kampioen. De succesverhalen gaan nu rond aan de Spaanse kust, waar trainer Peter Sweres van een welverdiende vakantie geniet.