Nadat de container uit de haven van Rotterdam vertrok, werd deze op afstand gevolgd door Abdenabbi B. De ‘soldaat’ binnen de organisatie zag hoe de lading op de A16 bij Dordrecht werd onderschept.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadat de container uit de haven van Rotterdam vertrok, werd deze op afstand gevolgd door Abdenabbi B. De ‘soldaat’ binnen de organisatie zag hoe de lading op de A16 bij Dordrecht werd onderschept. © Jeffrey Groeneweg

Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.

  1. ‘Soldaat’ bewaakt 400 kilo coke, maar ziet missie falen: OM in gesprek over deal strafeis
    PREMIUM

    ‘Soldaat’ bewaakt 400 kilo coke, maar ziet missie falen: OM in gesprek over deal strafeis

    Als gesmokkelde cocaïne ongezien de Rotterdamse haven verlaat, houden leden van de criminele organisatie die in de gaten richting eindbestemming. Abdenabbi B. (28) was volgens het Openbaar Ministerie een van die zogeheten ‘soldaten’. Hij moest lijdzaam toekijken hoe bijna 400 kilo coke toch nog werd onderschept langs de A16 bij Dordrecht. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij de opslag van 850 kilo coke in een Werkendamse loods. Nu lonkt een deal over de strafeis.