Volledig scherm
© thinkstock

Stiefvader vast na gruwelijke moord op tienermeisje VS

Een 18-jarig meisje met een ontwikkelingsachterstand werd in februari dood gevonden in haar huis in de Amerikaanse staat Texas. Haar baarmoeder was uit haar lichaam verwijderd. Vlak voor de moord had het meisje, dat mentale capaciteit van een 6 of 7-jarig kind heeft, op school verteld dat ze zwanger was van haar stiefvader.

Zowel de moeder van het dode meisje, die al sinds 2008 van het seksueel misbruik van haar dochter op de hoogte was, als de stiefvader zitten vast. Ook een tweede dochter (15) werd door de man misbruikt, aldus AP.

Eind januari vertelde het 18-jarige meisje op school dat ze zwanger was van haar stiefvader. Haar moeder had haar gevraagd dit stil te houden, omdat hij 'de rekeningen betaalt'. Nadat de twee zussen hun verhaal hadden gedaan, kreeg de moeder opdracht om een ander onderkomen te zoeken. Dat deed ze niet, en de man, die volgens de moeder van de meisjes drugs gebruikte, bleef in hetzelfde huis wonen. Ze had de man twee jaar geleden het huis uitgeschopt nadat ze hem betrapt had met haar jongste dochter, maar na twee maanden mocht hij weer terugkomen.

Twee weken nadat de oudste dochter haar verhaal had gedaan, werd ze dood gevonden. Haar keel was doorgesneden en haar baarmoeder was verwijderd. Ook was het huis van de familie gedeeltelijk afgebrand.

De stiefvader wordt momenteel alleen seksueel misbruik verweten, maar volgens de lokale sheriff zijn er meer aanklachten op komst. De moeder zit vast omdat ze van het misbruik op de hoogte was, en niet genoeg heeft gedaan om het te stoppen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement