Volledig scherm
Leegte in de ov-terminal van Utrecht Centraal. © Angeliek de Jonge

Station Utrecht Centraal ontruimd na brandmelding die loos alarm blijkt

Station Utrecht Centraal is rond acht uur vanavond ontruimd. Sirenes klonken en reizigers werd gemaand naar buiten te gaan. Rond half negen werd de hal weer vrijgegeven, maar reizigers klaagden dat zij niet kunnen inchecken.

Kort voor de ontruiming was er een automatische brandmelding vanuit het station. Volgens een woordvoerder gaven onafhankelijk van elkaar twee apparaten een storing aan, onder meer een sprinklerinstallatie. Het bleek echter loos alarm.

Enkele jaren geleden kwam het in de periode kort na de ingebruikname van de OV-terminal geregeld voor dat de hal ontruimd moest worden na een automatisch brandalarm. Dat was vaak het gevolg van rookontwikkeling bij het fornuis van één van de restaurants in het station.

Na een dergelijke brandmelding treedt automatisch een ontruimingsprocedure in werking.

  1. Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Zijn naam klinkt als het begin een Sinterklaasliedje, maar de naklank is een stuk minder vrolijk. De kleine pieterman is een uiterst giftig visje, dat zich ook aan onze kusten ophoudt. Een steek van het diertje had grote gevolgen voor een Belgische badgast in Knokke. De vrouw draaide met een extreem allergische reactie het ziekenhuis in, maar hoewel pijnlijk is de prik van een pieterman doorgaans snel verholpen.