Koopjedeal.
Volledig scherm
Koopjedeal. © AD

Redding nabij voor Koopjedeal, bestelde spullen dan toch geleverd

Aanbiedingensite Koopjedeal.nl wordt mogelijk overgenomen. Bewindvoerder Victor Kruit verwacht begin volgende week duidelijkheid. Mogelijk krijgen klanten dan toch hun bestelde spullen.

Koopjedeal kreeg woensdag surseance van betaling. Vrij snel daarna stond ‘een serieuze investeerder’ op de stoep. ,,Die onderzoekt of er een crediteurenakkoord mogelijk is’’, aldus Kruit. ,,Deze partij heeft vaker bedrijven overgenomen die in surseance zaten.’’

Bij een crediteurenakkoord krijgen de schuldeisers een deel van hun vordering betaald. Als een meerderheid van de crediteuren daarmee akkoord gaat kan het bedrijf verder. Dat zou goed nieuws zijn voor de klanten die al betaald hebben, maar nog niets hebben ontvangen. ,,Zij krijgen dan hun spullen alsnog geleverd’’, zegt Kruit.

De bewindvoerder waarschuwt wel voor te hoge verwachtingen. ,,Naast het crediteurenakkoord moet de investeerder ook de lopende verplichtingen overnemen. Zo moeten de salarissen van 48 mensen worden doorbetaald.’’

Al met al moet de investeerder dus een dikke portemonnee hebben. ,,De investeerder is niet geschrokken van de bedragen die op tafel moeten komen’’, verzekert Kruit.

Kruit verwacht dat er maandag een voorstel ligt waarover de crediteuren zich kunnen uitspreken. Als er geen akkoord komt is een faillissement onvermijdelijk volgens de bewindvoerder.

Klachten

Tientallen klanten hebben zich afgelopen maanden beklaagd bij waakhond ACM over de onbereikbaarheid van de klantenservice van Koopjedeal, over bestellingen die niet zijn geleverd en onjuiste informatie over retourzendingen.

Koopjedeal zegt op de eigen website dat de problemen zijn terug te brengen tot een grote brand in het externe magazijn in september 2018. Het vuur verwoestte het grootste deel van de voorraden, waardoor Koopjedeal het zicht op de bestellingen en retourzendingen zegt te hebben verloren.

De financiële problemen stapelden zich sindsdien op. Leveranciers haakten af, er werd beslag gelegd op het banksaldo, en er waren geen nieuwe investeerders.

  1. Onzekerheid rond Nederlands cruiseschip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtoffer politiek steekspel’
    PREMIUM

    Onzeker­heid rond Nederlands cruise­schip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtof­fer politiek steekspel’

    Het door coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam en zusterschip De Rotterdam naderen de Verenigde Staten en zijn in afwachting van toestemming om te mogen aanmeren in Florida. Aan boord van de Zaandam zijn nog tientallen Nederlanders, onder wie de 26-jarige Anne Weggeman die op het schip werkt. Haar vader is bezorgd: ,,Waar is die gouverneur van Florida in hemelsnaam mee bezig?”