Volledig scherm
PREMIUM
David Blom: ‘Bekijk de wereld door de ogen van de ander.’ © William Hoogteyling

Psycholoog: Je jeugd beïnvloedt je liefdesleven

Wat je in je jeugd meemaakt, heeft volgens psycholoog David Blom later invloed op je liefdesleven. Hij leerde hoe je goed omgaat met die kinderwonden, en deelt zijn levenslessen in het theater.

Meerdere keren liet vader Blom zijn gezin in de steek. Het verdriet van die beschadiging noemt David Blom (35) kinderwonden. ,,Voelen dat je niet leeft in het hart en hoofd van een ouder, vormt je onmiskenbaar. Alsof je niet goed genoeg bent.” Die wonden sturen ons onbewust in ons latere leven. ,,Meestal proberen we ze in toom te houden, maar boven alles willen we goedmaken wat ooit is misgegaan. Dit drijft ons onbewust in de armen van onze partner.’’

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.