Politie in Utrechtse Sterrenwijk met man en macht op zoek naar gevluchte plofkrakers

VIDEODe politie heeft de nacht van zaterdag op zondag in Utrecht een grote zoekactie op touw gezet naar de inzittenden van een Audi met Duitse kentekenplaten. Deze auto was vermoedelijk betrokken bij een plofkraak eerder in de nacht in Duitsland.

De vlucht van de plofkrakers eindigde in de Utrechtse Sterrenwijk. Daar lieten de verdachten de auto achter in de Orionstraat. Agenten doorzochten met honden en zaklampen de buurt. De politiehelikopter hing zeker een uur lang boven de wijk. De vermoedelijke plofkrakers werden echter niet meer gevonden. De Audi werd eerst nog gecontroleerd op de  aanwezigheid van explosieven en daarna weggesleept.

De Audi in de Utrechtse Orionstraat die vermoedelijk gebruikt is door plofkrakers in Duitsland.
Volledig scherm
De Audi in de Utrechtse Orionstraat die vermoedelijk gebruikt is door plofkrakers in Duitsland. © Koen Laureij
De politie zette speurhonden in, maar de vermoedelijke plofkrakers werden niet meer gevonden.
Volledig scherm
De politie zette speurhonden in, maar de vermoedelijke plofkrakers werden niet meer gevonden. © Koen Laureij
  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.