Volledig scherm
PREMIUM
© Erik Smits

‘Ik erger me kapot aan vrouwen die zeggen dat ze geen excuus-Truus willen zijn’

InterviewAls advocaat Mirjam de Blécourt (55) met haar collega’s een zaak bespreekt, heeft ze al snel het gevoel dat ze zit op te scheppen. ,,Dat zit zó diep in onze cultuur. Als een mán over een zaak vertelt, denk ik helemaal niet: wat een opschepper.’’

Gekkenwerk was het. Stond ze daar op het vliegveld op weg naar Wenen, voor een bijeenkomst van het internationale advocatenkantoor Baker McKenzie. De dag ervoor had ze in het ziekenhuis gelegen, voor een operatie na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap - haar hand nog blauw van het infuus. Het verdriet en de angst om geen tweede kind te kunnen krijgen weggestopt. Want de zaken gingen voor privéstrubbelingen, afspraken afzeggen was geen optie. Tegen een collega zei ze met tranen in haar ogen dat ze ‘tegen een kastje was aangelopen’.

  1. RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    RTL 4 en SBS 6 weten niet te scoren met cabaret en films

    De kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek wordt gedomineerd door programma's van NPO 1. Maar liefst de eerste zes plekken van de lijst werden bezet door de publieke zender. RTL 4 en SBS 6 hadden het een stuk moeilijker. Beide zenders wisten de miljoengrens niet te slechten. De cabaretvoorstelling van Phillipe Geubels moest het op prime time bij RTL met 648.000 kijkers doen. SBS 6 koos voor de film San Andreas en boeide daar 494.000 kijkers mee.