Volledig scherm
Bij de kinderopvang zijn tekorten, maar niet alle potentiële medewerkers kunnen gemakkelijk aan de slag. © ANP XTRA

Honderden medewerkers kinderdagverblijf kunnen ondanks tekort niet aan de slag

Honderden medewerkers kinderdagverblijven kunnen niet aan de slag, doordat sinds kort veel minder diploma’s toegang bieden tot een baan in de kinderopvang. Dat terwijl personeelstekorten steeds verder oplopen. 

Volledig scherm
Sharon Gesthuizen © ANP/ Martijn Beekman

De beperking van het aantal diploma’s, vorig jaar bij de cao-onderhandelingen, zorgt voor grote problemen, blijkt uit onderzoek van Reporter Radio. Op dit moment komt de kinderopvang in totaal zo’n 3000 medewerkers tekort. Volgens onderzoeksbureau Prismant is dat aantal in het gunstigste geval over drie jaar bijna verdubbeld, naar 5300 medewerkers. Er is ook een doemscenario, waarbij de kinderopvang in 2022 verlegen zit om maar liefst 8900 medewerkers. 

Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) vindt dat er te rigide is gesneden in het aantal opleidingen dat toegang biedt tot werk in de opvang. Voorzitter Sharon Gersthuizen: ,,Voor ons is onvoldoende onderbouwd waarom de ene opleiding wel in de lijst mag en de andere niet. Ik denk dat er bij herziening van de lijst iets te rigide - of eigenlijk iets te technisch - is gekeken. We hadden hier korter op moeten zitten.” De vereniging pleit voor uitbreiding bij de huidige cao, met de opleidingen HBO-J en Kraamzorg. 

Herintreders

Vooral herintreders zijn daarvan de dupe. Alle opleidingen van voor 1987 zijn uit de lijst gehaald, vanwege de wens voor ‘modernisering en kwaliteitsbewaking’, meldt het FCB, het arbeidsmarktfonds voor de kinderopvang, dat toestemming moet geven als medewerkers in spe met een ander diploma toch aan het werk willen. Op de website van het FCB zag Radio Reporter dat daarbij ook leeftijd een rol speelt. Na vragen daarover werd het woord ‘leeftijd’ uit de bewuste passage verwijderd, aldus de radiomakers. FCB stelt dat er geen sprake is van leeftijdsdiscriminatie omdat het een van de factoren is die meeweegt, niet de doorslaggevende factor. 

Vakbond FNV benadrukt dat er geen sprake hoeft te zijn van leeftijdsdiscriminatie bij het verlenen van toestemming om ook met een ander diploma een baan in de kinderopvang te kunnen vervullen. Daarvoor moet een zogenaamd ‘gelijkstellingsverzoek’ worden ingediend.  ,,Als iemand jong is, kan leeftijd ook een rol spelen.” Dat kan bijvoorbeeld als sprake is van weinig werkervaring. Radio Reporter wordt morgen uitgezonden.