Volledig scherm
Documentairemakers Josefien van Kooten en Anna Witte, de winnaars van de BN DeStem Cultuurprijs in 2016. De categorie was destijds 'korte film'. © Joyce van Belkom

Genomineerden BN DeStem Cultuurprijs 2018 bekend

BREDA - Voor de tiende en laatste keer wordt de BN DeStem Cultuurprijs uitgereikt, dit keer in de categorie klassieke muziek. De befaamde Bredase componist Daan Manneke neemt de NHTV-lezing voor zijn rekening.

De avond wordt gehouden op vrijdag 21 september in de Nieuwe Veste in Breda, belangstellenden zijn vanaf 19.15 uur welkom, de toegang is gratis.

Johan Diepstraten

De cultuurprijs en de lezing worden georganiseerd door de Stichting Johan Diepstraten. Deze is in 2000 opgericht ter nagedachtenis van NHTV-docent en DeStem-recensent Johan Diepstraten.

Vijf finalisten

Bij de Cultuurprijs 2018 draait het dus om klassieke muziek. Uit de voorronde zijn vijf finalisten gekomen die zich deze avond presenteren: Tani Romanenko (Breda, 2004), Xander Wassenaar, (Wagenberg, 2003), Parinya van der Velden (Bavel, 1992), Carina van der Kooi (Etten-Leur, 1977) en Bas van Gils (Etten-Leur, 1982).

De jury bestaat uit Joke Veltman (voorzitter), Desiree van Warmerdam, Govert-Jan Bach, Thijs Bonger en Paul van der Mast. De presentatie is in handen van musicienne Sylvie Klijn, die tevens een kort optreden zal verzorgen.

Volledig scherm
Componist Daan Manneke verzorgt de NHTV-lezing tijdens de tiende en laatste finale van de BN DeStem Cultuurprijs. © ron magielse / pix4profs
Volledig scherm
Pianiste Sylvie Klijn presenteert de culturele avond in de Nieuwe Veste in Breda.

www.johandiepstraten.nl

  1. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

    Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

    Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.