Volledig scherm
Beeld van Patrick Crusius op zijn moordtocht door een supermarkt. © AFP

El Paso schutter bekende meteen en ‘mikte op Mexicanen’

De schutter die toesloeg in El Paso heeft bekend mensen neer te hebben geschoten in een supermarkt, afgelopen weekend. Hij zegt dat hij mikte op Mexicanen. 

Dat meldt The Washington Post, die het arrestatiebevel in de zaak tegen Patrick Crusius in handen heeft. ‘Ik ben de schutter’,  zei de 21-jarige meteen toen hij zich afgelopen zaterdag overgaf aan de politie. 

Volledig scherm
Patrick Crusius. © AP

Dat gebeurde kort nadat hulpdiensten arriveerden bij Walmart, de supermarkt waar Crusius een week geleden 22 mensen doodde. Politiemensen zagen een auto stilstaan bij een kruispunt, niet ver van de supermarkt. Daar zagen ze een man uitkomen, met zijn handen in de lucht. Later zou blijken dat het ging om Crusius, de veroorzaker van het bloedbad. 

Hij heeft inmiddels verteld dat hij ‘mikte op Mexicanen’. Dat sluit aan bij het racistische manifest dat Crusius op internet zette, kort voordat hij toesloeg. Daarin hekelt hij de ‘Hispanic invasion of Texas’. Crucius werkt mee aan het onderzoek dat is ingesteld. Hij ziet tot nu toe af van een advocaat en vertelt dat hij met zijn wapens vertrok uit een buitenwijk van Dallas, zijn woonplaats, om toe te slaan met een AK-47. 

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.