Wat ik als vers aangestelde hoofdredacteur ga doen

van de hoofdredactieGroot op internet, een pushbericht, een filmpje, een foto op de voorpagina van de krant en een interview in diezelfde krant. Ik vond de aandacht voor mijn persoontje nogal ruim afgelopen week. Maar het hoort erbij als je definitief benoemd wordt tot hoofdredacteur van BN DeStem, heb ik me laten vertellen. Ineens stap je uit de schaduw en ben je even een regionale bekendheid.

Hoofdredacteur André Trompers
Volledig scherm
Hoofdredacteur André Trompers © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Ik heb het geweten ook. Vanaf het moment van de bekendmaking, dinsdagmiddag om half 4, regende het berichten. Het leverde mooie felicitaties op van onder meer vrienden, bekenden, familie, collega’s, oud-collega’s en ook collega’s van andere media. ’s Avonds, eenmaal thuis op de bank, bleef het berichten regenen. Ook van voor mij onbekenden.

LinkedIn-verzoeken en berichten, vriendschapsverzoeken en reacties op Facebook, tweets, ga zo maar door. Ik was zowaar opgelucht dat ik woensdagochtend bij de bakker in Prinsenbeek niet werd herkend. Als je wint, heb je vrienden, zongen Henny Vrienten en Herman Brood in een verleden. Zo voelde het vanaf dinsdagmiddag half 4 ook voor mij een beetje, al is winnen niet echt het juiste woord. 

Ik moet namelijk nog beginnen aan deze mooie uitdaging en dat is toch anders dan dat je al als winnaar over de eindstreep gaat. ‘Aangesteld worden is één’, zei ik dinsdag bij mijn benoeming, ‘er iets moois van maken twee.’

Hét nieuwsmerk van de regio

Quote

Feedback vanuit u als lezer over wat er anders en/of beter kan, is altijd meer dan welkom

Ik ga mijn best doen om dat samen met de collega’s bij ons mooie nieuwsmerk voor elkaar te krijgen. We gaan er met frisse moed tegenaan om voor elk van onze abonnees elke dag een zo goed mogelijke krant te maken, zowel op papier als online. Wij willen voor u hét nieuwsmerk van deze regio blijven door onderscheidend te zijn met nieuws en verhalen uit de regio, aangevuld met de beste producties uit binnen- en buitenland op velerlei gebieden.

Feedback vanuit u als lezer over wat er anders en/of beter kan, is altijd meer dan welkom. En advies ook, zoals een oud-wethouder uit ons gebied op Twitter mij gaf na mijn benoeming: ‘Blijf zorgen voor de belangrijke functie van de journalistiek in steden en dorpen. Informeren, politieke waakhond, enz.’

Een van de mooiste reacties kwam van een trouwe abonnee, die aangaf ‘de krant ’s morgens gewoon op papier te willen blijven lezen met een bakje thee of koffie’. Daar gaan we met liefde en enthousiasme voor zorgen, heb ik geantwoord. Net als dat we er met frisse moed tegenaan gaan om onder meer het advies van de oud-wethouder succesvol op te volgen.

Natuurlijk willen wij in West-Brabant de belangrijkste nieuwsbron blijven, in de vorm van politieke waakhond, maar ook wat betreft andersoortige, niet-politieke verhalen. Ik hoop dat wij als BN DeStem dagelijks uit de schaduw stappen en het verschil kunnen blijven maken voor u als trouwe lezer, bezoeker, kijker en/of luisteraar.

André Trompers
hoofdredacteur
Reageren? hoofdredactie@bndestem.nl

  1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
    Achter de Schermen

    Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

    In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.