1. Michel ging broodjes halen maar keerde nooit terug: ‘Ik zei nog: duurt lang hè, voor oma terug is’
  PREMIUM
  SCHIETPARTIJ ZWIJNDRECHT

  Michel ging broodjes halen maar keerde nooit terug: ‘Ik zei nog: duurt lang hè, voor oma terug is’

  Wat een alledaags rondje boodschappen moest worden, eindigde in een ongekende tragedie. De 66-jarige Michel stierf vorige week bij het schietdrama op een parkeerterrein bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Haar dochter Anneke (38) raakte zwaargewond. Ze hadden elkaar na jaren van verbroken contact eindelijk weer in de armen gesloten. ,,Ze is letterlijk voor haar dochter gestorven.”
 2. Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’
  PREMIUM

  Drugssol­daat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

  Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.
 1. Doodgestoken Daniël (27) trok zelf als eerste mes: ‘Bewijs dat wapen op zak recept is voor ellende’
  PREMIUM
  rechtszaak

  Doodgesto­ken Daniël (27) trok zelf als eerste mes: ‘Bewijs dat wapen op zak recept is voor ellende’

  De dood van de 27-jarige Daniël in de buurt van het Museumpark in Rotterdam bracht in de zomer van 2021 veel teweeg. Tijdens de rechtszaak tegen de verdachte bleek echter dat de Rotterdammer die nacht zelf als eerste een mes trok. Met desastreuze gevolgen. ,,Helaas is deze zaak het zoveelste bewijs dat een wapen op zak een recept is voor ellende, zeker als er alcohol in het spel is.”