1. Michel ging broodjes halen maar keerde nooit terug: ‘Ik zei nog: duurt lang hè, voor oma terug is’
  PREMIUM
  SCHIETPARTIJ ZWIJNDRECHT

  Michel ging broodjes halen maar keerde nooit terug: ‘Ik zei nog: duurt lang hè, voor oma terug is’

  Wat een alledaags rondje boodschappen moest worden, eindigde in een ongekende tragedie. De 66-jarige Michel stierf vorige week bij het schietdrama op een parkeerterrein bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Haar dochter Anneke (38) raakte zwaargewond. Ze hadden elkaar na jaren van verbroken contact eindelijk weer in de armen gesloten. ,,Ze is letterlijk voor haar dochter gestorven.”
 2. Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’
  PREMIUM

  Drugssol­daat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

  Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.
 1. Waar is de schutter van aanslag in Zwijndrecht? De klopjacht op ‘Lucky’ van dag tot dag
  PREMIUM
  Reconstructie

  Waar is de schutter van aanslag in Zwijn­drecht? De klopjacht op ‘Lucky’ van dag tot dag

  Precies een week geleden werden Michel (66) en haar dochter Anneke (38) voor het oog van winkelend publiek neergeschoten op een druk parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. De getroffen familie blijft achter met immens verdriet, terwijl de van moord verdachte schutter Minh Nghia Vuong (49) nog altijd voortvluchtig is. Een dramatische week in vogelvlucht.
 1. Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensgevaarlijke ‘Lucky’

  Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensge­vaar­lij­ke ‘Lucky’

  Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van voortvluchtige levensgevaarlijke Minh Nghia Vuong (49), die zaterdag op klaarlichte dag zijn ex (38) en voormalig schoonmoeder (66) neerschoot voor het oog van velen getuigen op een volle parkeerplaats voor een winkelcentrum in Zwijndrecht. De moeder overleed ter plekke, de dochter vecht nog voor haar leven in het ziekenhuis. Vuong wordt sinds gisteren officieel verdacht van moord.
 1. Zijn vingerafdrukken zaten op de resten van brandbom bij aanslag, maar Omar weet van niks: ‘Vies spelletje’
  PREMIUM
  RECHTSZAAK

  Zijn vingeraf­druk­ken zaten op de resten van brandbom bij aanslag, maar Omar weet van niks: ‘Vies spelletje’

  Wie pleegde de aanslag bij een woning in de Alblasserdamse Da Costastraat, waarbij een auto grotendeels in de as werd gelegd? De bewoners wezen direct op Omar A. (34) als mogelijke dader. Na de vondst van vingerafdrukken op restanten van de vuurwerkbom is ook het Openbaar Ministerie daarvan overtuigd, maar de Alblasserdammer ontkent. ,,Ik heb er totaal niks mee te maken.’’
 2. Sandra (43) verhuurde huis aan ‘betrokken man’, maar hij sloopte alles én maakte er grote wietplantage van
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Sandra (43) verhuurde huis aan ‘betrokken man’, maar hij sloopte alles én maakte er grote wietplanta­ge van

  Beschimmelde kozijnen. Een muur volledig eruit gesloopt. De televisies verkocht, al het nieuwe meubilair onherkenbaar. Sandra Houdijk (43) verhuurde haar huis, maar nu kan ze niet anders dan spijt hebben van die beslissing. De politie trof er vorige week honderden wietplanten in een volledig verwoeste woning aan. ,,Hoe kan dit verdomme mogelijk zijn?’’