article
1.6266822
Een medaille was de doelstelling, maar evenals vier jaar geleden in Londen vervulde Nadine Broersen in Rio de Janeiro een bijrol bij de meerkamp. En evenals in 2012 eindigde de 26-jarige atlete uit Dongen op de dertiende plaats. Een flinke teleurstelling, gaf ze zelf toe. "Emotioneel en mentaal was het een zwaar seizoen. Vorig jaar had ik een mooie olympische droom, maar het was het allemaal net niet."
Vooral teleurstelling bij West-Brabantse olympiërs
Een medaille was de doelstelling, maar evenals vier jaar geleden in Londen vervulde Nadine Broersen in Rio de Janeiro een bijrol bij de meerkamp. En evenals in 2012 eindigde de 26-jarige atlete uit Dongen op de dertiende plaats. Een flinke teleurstelling, gaf ze zelf toe. "Emotioneel en mentaal was het een zwaar seizoen. Vorig jaar had ik een mooie olympische droom, maar het was het allemaal net niet."
http://www.bndestem.nl/sport/vooral-teleurstelling-bij-west-brabantse-olympi%C3%ABrs-1.6266822
2016-08-15T13:52:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6261397.1471011602!image/image-6261397.JPG
Amerika-Latijns,Sport,Olympische Spelen,hermes
Sport
Home / Sport / Vooral teleurstelling bij West-Brabantse olympiërs

Vooral teleurstelling bij West-Brabantse olympiërs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Nadine Broersen in actie op de 100 meter horden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
   Fotograaf
  Een medaille was de doelstelling, maar evenals vier jaar geleden in Londen vervulde Nadine Broersen in Rio de Janeiro een bijrol bij de meerkamp. En evenals in 2012 eindigde de 26-jarige atlete uit Dongen op de dertiende plaats. Een flinke teleurstelling, gaf ze zelf toe. "Emotioneel en mentaal was het een zwaar seizoen. Vorig jaar had ik een mooie olympische droom, maar het was het allemaal net niet."

  In haar analyse na afloop van de tweedaagse meerkamp sprak Nadine Broersen klare taal. De volgens haar onvermijdelijke breuk met haar trainer Ronald Vetter hakte er steviger in dan ze vooraf had verwacht. "Alle problemen met de trainerswissel hebben ertoe geleid dat ik er niet goed voor stond. Dan is zo'n zevenkamp mentaal heel zwaar. Overal was het net niet en dan sta je aan het eind met lege handen. Ik ga me voorbereiden op de meerkamp in Talence. Niet voor de prestatie, maar om het plezier terug te vinden."

  Op de eerste dag van de loodzware meerkamp werkte Broersen de 110 meter horden af in 13.56 seconden, kwam ze bij het hoogspringen tot 1.77 meter, stootte ze de kogel tot 14.04 meter en had ze 24.94 seconden nodig voor de 200 meter. Op dag twee, zaterdag, leverde het speerwerpen met 50.80 meter een verdienstelijke vierde plaats op, maar bij het verspringen (6.15 meter) en de 800 meter (2.17.55 minuten) eindigde ze in het achterveld. Haar puntentotaal van 6300 was zelfs minder dan vier jaar geleden toen ze in Londen uitkwam op 6319.

  Ook kogelstootster Melissa Boekelman (27) houdt een katterig gevoel over aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Bredase miste de finale op zeven centimeter en stootte in de kwalificaties naar een afstand van 17,69 meter. Boekelman eindigde als vijftiende. "Dat ik op zeven centimeter de finale mis, is wel heel erg zuur. Bij de eerste poging was ik nog een beetje lam. De tweede was heel netjes en behoorlijk ver. Bij de laatste maakte ik technisch een klein foutje en dat is bij kogel meteen fataal."

  Allerlaatste moment
  Boekelman kwalificeerde zich pas op het allerlaatste moment voor Rio. Een persoonlijk record van 18,36 meter op een wedstrijd in België kort na de EK atletiek in Amsterdam leverde haar op de valreep een niet verwacht olympisch ticket op.

  Direct na het mislopen van de finaleplaats gaf ze aan door te willen gaan tot de Spelen in Tokio in 2020. Evenals Broersen. "Voor mij wordt Tokio het volgende grote doel. Met mijn 27 jaar behoor ik bij de werpers nog tot de jonkies. Dan is de finale zeker weer het doel. Ik moet er alleen voor gaan zorgen dat ik het financieel allemaal kan volhouden."

  De Nederlandse atlete had genoten van het olympische avontuur. "Het enige nadeel was dat mijn huidige coach Michel Leinders niet op de lijst stond en niet mee was naar het trainingskamp in Portugal en naar Rio. Gelukkig heeft Ronald Vetter me geholpen tijdens de voorbereidingen, maar die was vandaag met de zevenkamp bezig."

  Buigen
  Bij het judo leek Roy Meyer na twee prima zeges in de klasse tot 100 kilogram op weg naar een medaille totdat hij strandde in de kwartfinale. In de herkansingsronde moest hij buigen voor de Braziliaan Rafael Silva. De uit Breda afkomstige judoka deelde in de algehele malaise van de Nederlandse equipe, want van de elf deelnemers wist alleen Anicka van Emden een bronzen medaille te winnen. De slechtste prestaties bij het judo sinds de Spelen van 1988 in Seoul.

  Ruiter Tim Lips sloot het olympisch toernooi met Bayro af met een foutloze ronde. Hij revancheerde zich daarmee voor de acht strafpunten in de teamomloop. Na dressuur, crosscountry en twee klassieke springconcoursen vond hij zijn naam terug op de 21e plaats met 82,0. "Bayro sprong zo fijn en bleef scherp. Hij was zeker niet moe. Heb ik toch nog iets foutloos gedaan", zei hij met een lachje.