article
1.6433237
MOTORSPORT - Bryan Schouten is helemaal terug aan het front. De 22-jarige motorcoureur uit Zevenbergen kan dit weekeinde in Duitsland weer eens een titel opeisen.
Zevenbergenaar Bryan Schouten op titelkoers ondanks crash
MOTORSPORT - Bryan Schouten is helemaal terug aan het front. De 22-jarige motorcoureur uit Zevenbergen kan dit weekeinde in Duitsland weer eens een titel opeisen.
http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/zevenbergenaar-bryan-schouten-op-titelkoers-ondanks-crash-1.6433237
2016-09-24T05:55:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5806205.1457532059!image/image-5806205.JPG
Zevenbergen,Lokaal Thema BS,motor,coureur,hermes
Sport Regionaal
Home / Sport / Sport Regionaal / Zevenbergenaar Bryan Schouten op titelkoers ondanks crash

Zevenbergenaar Bryan Schouten op titelkoers ondanks crash

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Zevenbergse motorcoureur Bryan Schouten op Hockenheim
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Zevenbergse motorcoureur Bryan Schouten.
   Fotograaf
  MOTORSPORT - Bryan Schouten is helemaal terug aan het front. De 22-jarige motorcoureur uit Zevenbergen kan dit weekeinde in Duitsland weer eens een titel opeisen.

  Als racetalent kende Zevenbergenaar Bryan Schouten de nodige pieken en dalen. Na diverse successen belandde hij na een mislukt Moto3-avontuur tijdelijk buiten de baan, maar maakte vorig jaar met het MVR-Racing Team zijn internationale rentree in het EK Superstock 600. Na het wegvallen van die klasse, besloot hij dit seizoen te gaan voor de IDM Superstock 600.

  Inhaalrace
  Mede door een flinke crash op Zolder raakte Schouten ver achter in de stand, maar vorig weekeinde voltooide hij een knappe inhaalrace met een dubbele zege op de regenachtige Lausitzring. Dat volstond voor hem om de leiderspositie in het kampioenschap over te nemen van zijn grote concurrent Christian Stange.

  Schouten begon aan de elfde en twaalfde race van het seizoen met negen punten achterstand op Stange, al veel minder dan de kloof van 47 punten die op enig moment gaapte met de Duitser.

  Schouten startte vorige zaterdag in de regen achter Stange in de eerste race, maar knokte zich naar de leiding en stond die niet meer af. Ook de tweede race was een prooi voor de West-Brabander, Stange werd pas vijfde en verloor zo de leiding in de stand.

  Zo begint Schouten dit weekeinde in Duitsland met acht punten voorsprong op Stange aan de laatste twee races van het seizoen op de 3,692 kilometer lange, dertien bochten tellende Hockenheimring.

  Zaterdag is de eerste race, zondag de tweede. Met een voorsprong van 87 punten op de nummer drie is Schouten al verzekerd van de tweede plaats, maar uiteraard wil hij de titel.